Παππάς: Ηλεκτρονικά, με ψηφιακή υπογραφή τα έγγραφα έως το τέλος του χρόνου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Παππάς: Ηλεκτρονικά, με ψηφιακή υπογραφή τα έγγραφα έως το τέλος του χρόνου

Δημοσίευση: 6:12 μ.μ. | 9/9/17

Μέχρι το τέλος του 2017 όλη η διακίνηση εγγράφων στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα γίνεται ηλεκτρονικά και με ψηφιακή υπογραφή, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του υπουργείου στην 82η ΔΕΘ

Ο κ. Παππάς είπε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία για την ψηφιακή υπογραφή και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, επισήμανε τα οφέλη σε χρόνο και σε χρήμα από αυτή την εφαρμογή και εκείνη την ώρα έστειλε στον πρωθυπουργό από το κινητό του τηλέφωνο με sms τον απολογισμό του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

«Η Ελλάδα να γίνει κόμβος εμπορίου»

Νωρίτερα,  σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο fm 104,9 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε στην μοναδική γεωγραφική θέση που έχει η Ελλάδα την οποία και θα πρέπει να αξιοποιήσει.

«Η Ελλάδα έχει μια μοναδικότητα, τη γεωγραφική της θέση και αυτή θα πρέπει να αξιοποιήσει. Να γίνει, δηλαδή, ένας κόμβος εμπορίου, τηλεπικοινωνιών και μεταφορών ο οποίος να είναι πάρα πολύ κρίσιμος με βάση τις παγκόσμιες τάσεις στην οικονομία. Η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή τη γεωγραφική θέση, έχει από πάνω της μια πολύ ώριμη αγορά που είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και από κάτω, όπως βλέπουμε τον χάρτη είναι οι χώρες της Β. Αφρικής. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης και σταθεροποίησης είναι τεράστιες και ο ρόλος της Ελλάδας κομβικός. Αλλά για να παίξει αυτόν τον ρόλο χρειάζεται να δείξει ότι έχει αντιληφθεί και να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες»  επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς.

Μιλώντας για τις επενδύσεις ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «οι επενδυτές, ξένοι αλλά και εγχώριοι, πολύ πιο εύκολα παίρνουν την απόφαση τους να επενδύσουν αν ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με αξιόπιστα δίκτυα. Δίκτυα διανομής, δίκτυα επικοινωνιών. Πολύ πιο εύκολα παίρνουν την απόφαση να επενδύσουν εάν ξέρουν ότι έχουν ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς και ένα σύστημα δικαιοσύνης το οποίο παρά πολύ γρήγορα μπορεί να αποδίδει το δίκαιο. Σε αυτό τον δρόμο έχουμε μπει».

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών