Παππάς: Το επενδυτικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Ελλάδα αναβαθμίζει τις σχέσεις των δύο χωρών | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Παππάς: Το επενδυτικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την Ελλάδα αναβαθμίζει τις σχέσεις των δύο χωρών

Δημοσίευση: 4:58 μ.μ. | 15/9/17

Το επενδυτικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ, αναβαθμίζει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, επισήμανε ο Νίκος Παππάς στη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, στη Ουάσινγκτον

Με τον υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Ίσραελ Χερνάντεζ (Israel Hernandez) συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον.

Κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι δύο πλευρές τόνισαν το ιδιαίτερα καλό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι ελληνοαμερικανές σχέσεις, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς επισήμανε τη φετινή επίδοση-ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού, τις σημαντικές αμερικανικές επενδύσεις που υλοποιούνται στη χώρα μας, όπως αυτή στην Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον για τομείς όπως τα ναυπηγεία, το real estate, η ενέργεια, οι οπτικές ίνες κ.ά.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, στο στρατηγικό πρότζεκτ του υπουργείου «NGA Plan», για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών που θα καλύψει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με την αξιοποίηση δημόσιας και κοινοτικής χρηματοδότησης ύψους 500 εκατ. ευρώ και, μέσω αυτής, τη μόχλευση ακόμη σημαντικότερων κονδυλίων του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον που σημειώνεται, ειδικά στους τομείς των υποδομών, αναβαθμίζει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και σημείωσε πως «είναι, πλέον, σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει νοικοκυρέψει την οικονομία της χώρας, φέρνει αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, τις μεταρρυθμίσεις κ.λπ., γεγονότα που αναγνωρίζονται ευρύτατα εκτός των ελληνικών συνόρων».

Στη συνάντηση του Νίκου Παππά με τον υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ συμμετείχαν ο Έλληνας πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Χάρης Λαλάκος και ο σύμβουλος του υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών