Ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον πατέρα που άφησε τα μωρά του ολομόναχα στο σπίτι | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον πατέρα που άφησε τα μωρά του ολομόναχα στο σπίτι

Δημοσίευση: 2:45 μ.μ. | 14/9/17

«Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο», είπε απολογούμενος

Πρόβλημα υγείας το οποίο τον υποχρέωσε να φύγει από το σπίτι μαζί με τη σύζυγο του επικαλέστηκε, ενώπιον του δικαστηρίου, ο 23χρονος πατέρας, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή
φυλάκισης 18 μηνών -εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα- γιατί άφησε μόνα τα μωρά του μόνα στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον νεαρό πατέρα, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

«Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο. Έλεγα στη σύζυγο μου να μείνει με τα παιδιά αλλά εκείνη επέμενε να έρθει μαζί μου. Τα παιδιά ήταν ταϊσμένα και κοιμόντουσαν στην κούνια τους. Δεν τα πήραμε μαζί επειδή στο νοσοκομείο έχει μικρόβια. Χίλια συγγνώμη», είπε στην απολογία του ο 23χρονος.

Η εισαγγελέας στην αγόρευση της ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου. «Δεν αφήνουμε βρέφη πέντε μηνών στο σπίτι μόνα τους. Εκτίθενται σε κίνδυνο και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους. Η μόνη αντίδραση τους είναι το κλάμα και η βοήθεια όποιου ξένου προστρέξει», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός και συμπλήρωσε.

«Από πουθενά δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος όντως βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ακόμα όμως κι αν πήγε στο νοσοκομείο έπρεπε ή να μείνει η μητέρα μαζί τους ή να πάρουν τα βρέφη μαζί τους ή να ειδοποιήσουν κάποιο συγγενή τους να τα προσέχει». Μάλιστα, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να μη δοθεί αναστολή στην ποινή που επιβλήθηκε στον 23χρονο χαρακτηρίζοντας την πράξη ως ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση, ωστόσο, επειδή η ποινή είναι κάτω των δυο ετών ο κατηγορούμενος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών