Σε ναυπηγείο στο Πέραμα θα οδηγηθεί το «Blue Star Patmos» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Σε ναυπηγείο στο Πέραμα θα οδηγηθεί το «Blue Star Patmos»

Δημοσίευση: 5:09 μ.μ. | 7/9/17

Αποκολλήθηκε χθες από ξέρα όπου είχε προσαράξει στην Ίο

Στο ακρωτήρι Βρόντου της Ίου είναι αγκυροβολημένο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Patmos» ΝΠ 12119, που αποκολλήθηκε χθες το απόγευμα από ξέρα στην οποία είχε προσαράξει την Τετάρτη 30 Αυγούστου, κατά την είσοδό του στο λιμάνι του νησιού.

Από το πρωί πραγματοποιούνται νέες έρευνες από δύτες στα ύφαλα του πλοίου, ενώ η εισροή υδάτων στα διπύθμενα (double bottoms) (σ.σ. τα στεγανά διαμερίσματα στα οποία έχει κατανεμηθεί ο μεταξύ του εξωτερικού και εσωτερικού πυθμένα χώρος του πλοίου) από μικρορήγματα κατά την προσάραξη, δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την πλεύση του, προκειμένου να οδηγηθεί σε κάποιο ναυπηγείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το «Blue Star Patmos», πιθανότατα αύριο η μεθαύριο, θα μεταφερθεί με τη συνδρομή ρυμουλκών στο λιμάνι του Πειραιά, όπου εκεί αναμένεται να ξεφορτωθούν τα 21 ΙΧ οχήματα και τα 12 φορτηγά που έχει στο εσωτερικό του και στη συνέχεια θα οδηγηθεί για δεξαμενισμό σε ναυπηγείο στο Πέραμα.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου έχει αγκυροβολήσει το πλοίο παραμένουν τέσσερα ρυμουλκά και το δεξαμενόπλοιο «ΑΚΤΑΙΑ ΟΕΣΑΡΒΗ» για παροχή συνδρομής.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών