Στέλεχος FDP: Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας τρέμουν | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Στέλεχος FDP: Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας τρέμουν

Δημοσίευση: 9:34 π.μ. | 26/9/17

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου συνομιλεί με τον Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ηγετικό στέλεχος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), που διεκδικούν το υπουργείο Οικονομικών στην επόμενη κυβέρνηση Μέρκελ

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι ο εν λόγω πολιτικός είναι ανιψιός του δημοφιλούς πρώην υπουργού Οικονομικών Ότο Λάμπσντορφ. Θεωρείται πλέον και ο ίδιος ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στελέχη του κόμματος και η εφημερίδα εκτιμά ότι πολύ γρήγορα θα μετακομίσει από τις Βρυξέλλες στο Βερολίνο, αναλαμβάνοντας μία ευαίσθητη αποστολή: να πείσει, πιθανότατα ως υπουργός, τους Ευρωπαίους εταίρους της Γερμανίας, ότι οι Φιλελεύθεροι παραμένουν φιλοευρωπαίκό κόμμα και δεν επιθυμούν τη συρρίκνωση της ευρωζώνης.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Μονάχου o Αλεξάντερ Λάμπσντορφ "καλείται να διασκεδάσει τους φόβους των ευρωπαίων γειτόνων, ότι το FDP αποστρέφει το βλέμμα του από την Ευρώπη και το ευρώ. Η ανησυχία αυτή απορρέει από το προεκλογικό πρόγραμμα του FDP, που θέλει την Ελλάδα έξω από το ευρώ και προβλέπει την κατάργηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

"Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας τρέμουν" δηλώνει ο Λάμπσντορφ στη Süddeutsche Zeitung, για να συμπληρώσει ότι "το FDP είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα και επιθυμεί επιτυχή εξέλιξη της ΕΕ".

Δεν πρέπει κανείς να θεωρεί το FDP επιθυμεί την κατάργηση του ESM, τονίζει ο ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων. Για να συμπληρώσει ότι "αυτή η υπόσχεση στο προεκλογικό πρόγραμμα ισχύει σε έναν ιδεατό κόσμο, στον οποίο δεν υφίσταται η ανάγκη για μηχανισμούς στήριξης".

Eντελώς διαφορετική περίπτωση, επισημαίνει ο Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, είναι ο κοινός προϋπολογισμός της ευρωζώνης, τον οποίο προτείνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Με το FDP (στην κυβέρνηση) δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, λέει ο Λάμπσνtορφ. Και επαναλαμβάνει ουσιαστικά τη θέση που έχει εκφράσει όχι μόνο ο πρόεδρος του κόμματος, (Κρίστιαν) Λίντνερ, αλλά και η καγκελάριος.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών