Στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ το σχέδιο αξιολόγησης του προσωπικού της | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ το σχέδιο αξιολόγησης του προσωπικού της

Δημοσίευση: 12:19 π.μ. | 26/9/17

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 6 Οκτωβρίου

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να τεθεί προς διαβούλευση με το προσωπικό της Αρχής, το σχέδιο για την εφάπαξ αξιολόγηση του προσωπικού,
υποχρέωση που προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο της Αρχής, καθώς και τα Περιγράμματα θέσης Εργασίας της ΑΑΔΕ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις απόψεις τους μπορούν να το κάνουν στο axiologisi@aade.gr.

H παρούσα διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει διάλογος με το προσωπικό της ΑΑΔΕ για όλα τα υπόλοιπα θέματα, που αφορούν στο νέο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, στη βάση των σχεδίων, που ετοιμάζονται από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Αρχής.

Στην ίδια διεύθυνση έχει αναρτηθεί και μια σύντομη παρουσίαση των βασικών αρχών του σχεδίου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΑΔΕ.

Παράλληλα, με αφορμή την έναρξη της διαβούλευσης, ο Διοικητής της Αρχής Γιώργος Πιτσιλής και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, απέστειλαν επιστολή προς το σύνολο των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα σύμφωνα με το σχέδιο:

Όλες οι θέσεις εργασίας στην ΑΑΔΕ θα έχουν ξεκάθαρο περίγραμμα. Το περίγραμμα θέσης εργασίας θα περιγράφει μεταξύ άλλων τον σκοπό, τα κύρια καθήκοντα, τις συνθήκες, και τις ικανότητες που απαιτούνται για τον συγκεκριμένο ρόλο. Τα περιγράμματα θέσεων εργασίας θα είναι καταγεγραμμένα σε ειδικό μητρώο ώστε να μπορεί κανείς να δει τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας καθώς και τις συνθήκες και τα προσόντα που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση. Με βάση τα περιγράμματα θέσεων ευθύνης θα δημιουργηθεί το νέο βαθμολόγιο.
Το νέο σύγχρονο σύστημα αποδοχών θα στηρίζεται όχι μόνο στην αρχαιότητα και την βαθμίδα εκπαίδευσης των υπαλλήλων αλλά και τις συνθήκες εργασίας, τα καθήκοντα και τις ευθύνες του κάθε στελέχους της ΑΑΔΕ. Στόχος είναι να διαμορφωθούν για όλους τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους στην ΑΑΔΕ εισαγωγικοί μισθοί ανάλογοι των προσόντων και των καθηκόντων που τους ανατίθενται. Επίσης θα δοθούν μισθολογικά κίνητρα θητείας και συνοριακές και απομακρυσμένες περιοχές και θα εφαρμοσθεί σύστημα πρόσθετων αμοιβών ανάλογα με την αποτελεσματικότητα και τη βαρύτητα του έργου των εργαζομένων της ΔΕ.
Μέχρι το τέλος του 2017 θα διεξαχθεί η αξιολόγηση καταλληλότητας όλων των εργαζομένων της ΑΑΔΕ. Με την αξιολόγηση θα εξετασθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την άσκηση των καθηκόντων κάθε θέσης εργασίας όπως θα καταγράφονται στο Περίγραμμα θέσης Εργασίας.
Η ηγεσία της ΑΑΔΕ τονίζει χαρακτηριστικά στο σχέδιο ότι «θεωρούμε δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητα των στελεχών της ΑΑΔΕ είναι κατάλληλα για την εργασία που ήδη εκτελούν». Όπως σημειώνεται «ίσως υπάρξουν κάποιες περιπτώσεις όπου δεν πληρούνται οι αντικειμενικές προϋποθέσεις. Στις περιπτώσεις αυτές θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια άλλη θέση εργασίας που να ανταποκρίνεται στις ικανότητες του εργαζόμενου, καταρχήν εντός της υπηρεσίας που υπηρετεί και εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό σε άλλη υπηρεσία εντός της ΑΑΔΕ. Στη συνέχεια διευκρινίζεται ότι "στη μάλλον απίθανη περίπτωση που δεν θα βρεθεί άλλη θέση εργασίας για τον εργαζόμενο εντός της ΔΕ θα συνεργαστούμε με το υπουργείο ώστε μέσω της κινητικότητας να βρεθεί για αυτόν κάποια άλλη θέση στο δημόσιο όπου θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του».
Στο σχέδιο σημειώνεται ότι η αξιολόγηση δεν θα γίνει μόνο από έναν αξιολογητή αλλά από το σύνολο των προϊσταμένων της οργανικής μονάδας της ΑΑΔΕ και με βάση τα κριτήρια που τίθενται στο πλαίσιο ικανοτήτων που προγράμματος θέσης εργασίας. Η σχετική διαδικασία θα καθοριστεί με κανονιστική απόφαση η οποία θα περιλαμβάνει διαδικασία ενστάσεων και προσφυγής.

Σχετικές ετικέτες:

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών