Το επόμενο βήμα της ΝΔ μετά τη ΔΕΘ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Το επόμενο βήμα της ΝΔ μετά τη ΔΕΘ

Δημοσίευση: 8:57 π.μ. | 19/9/17

Η αποτίμηση της φετινής παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και οι επόμενοι στόχοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης

To στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ επετεύχθη, κατά τους συνεργάτες του, καθώς, όπως υποστηρίζουν, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε με πειστικότητα τη δική του φιλελεύθερη ατζέντα και έθεσε τις βάσεις για την κυριαρχία της στην κοινωνία.

Οι ίδιες πηγές ξεχωρίζουν ως βασικότερο στοιχείο την προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απευθυνθεί «σε ανθρώπους και όχι σε αριθμούς», μιλώντας με τα μικρά ονόματα προσώπων που του έχουν εκθέσει τα προβλήματά τους και του έχουν εκμυστηρευτεί τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους κατά τις επαφές που είχε μέσα από τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η στρατηγική με την οποία θέλησε και θέλει να επικοινωνήσει το σχέδιό του ο κ. Μητσοτάκης είναι πολύ απλή στη σύλληψή της. Επεδίωξε και επιδιώκει να δείξει ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, να σπάσει στερεότυπα και προκαταλήψεις και να εμφανίσει εαυτόν ως έναν από αυτούς και το σχέδιό του ως προϊόν που ανταποκρίνεται στις σκέψεις που κυριαρχούν μέσα στην κοινωνία και συμβαδίζει με τον παλμό της.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η άμεση επαφή με το λαό με περιοδείες και εξορμήσεις ανά την Ελλάδα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα στελέχη της ΝΔ με σκοπό την εκλαΐκευση και προβολή του σχεδίου που παρουσίασε στη φετινή ΔΕΘ. Άλλωστε αυτή η μέθοδος ακολουθήθηκε και πέρσι μετά την 81η ΔΕΘ με τη «Συμφωνία Αλήθειας» που όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «έχει ριζώσει».

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΝΔ στοχεύοντας στη διείσδυση κοινωνικών και εκλογικών ακροατηρίων πέραν των «τειχών» της παράταξης επέμεινε ιδιαίτερα στο να κοιτάζει πολιτικά το χώρο του κέντρου και να αρνείται τις διαχωριστικές «δεξιά-αριστερά» ως βασική διαχωριστική γραμμή του σήμερα.

Ειδικά αυτή την περίοδο ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να κρατήσει ζεστές και σε κίνηση τις μηχανές του κόμματος. Όπως κατέστησε σαφές μπορεί το αίτημα για εκλογές και πολιτική αλλαγή να είναι «διαρκές», ωστόσο απέφυγε να προχωρήσει σε εκτιμήσεις για τον εκλογικό χρόνο, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να μην επιτρέψει ο παράγοντας χρόνος να λειτουργήσει υπέρ της κυβέρνησης δίνοντάς της τη δυνατότητα να τον αξιοποιήσει για να επανακάμψει και να μειώσει την ψαλίδα της δημοσκοπικής διαφοράς που υπήρχε πριν τη φετινή ΔΕΘ.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών