Το όραμα και το εναλλακτικό σχέδιο του Μητσοτάκη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Το όραμα και το εναλλακτικό σχέδιο του Μητσοτάκη

Δημοσίευση: 10:43 π.μ. | 16/9/17

Πως θα διαχειριστεί η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση το «τέταρτο μνημόνιο του Τσίπρα ως το 2022». Τι θα πει για το θέμα στην αποψινή του ομιλία στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ

«Η επιβράβευση των ικανών και τολμηρών και η στήριξη των αδυνάτων» θα είναι τα βασικά ιδεολογικά και οραματικά στοιχεία στα οποία θα δομήσει την αποψινή του ομιλία στο Βελίδειο συνεδριακό κέντρο στο πλαίσιο της 82 ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα παρουσιάσει το σχέδιό του για το μέλλον της χώρας.

Αυτά τα δύο στοιχεία θα αποτελέσουν τα βασικά ιδεολογικά προτάγματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και τη διαχωριστική γραμμή που θα θέσει μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και αυτά ακριβώς τα στοιχεία θα διαπνέουν το σύνολο και το πλαίσιο των συγκεκριμένων προτάσεων και των θέσεων που θα αναπτύξει ο πρόεδρος της ΝΔ επί της εφαρμοσμένης πολιτικής.

Μέσα σ’ αυτό τον ιδεολογικοπολιτικό καμβά θα ενταχθούν οι προτάσεις του για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και τη μείωση των φόρων αλλά και τα κίνητρα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας που θα είναι όπως έχει ξαναγράψει το Νews24/7 από τα δύο βασικά σημεία κλειδιά των συγκεκριμένων προτάσεων του προέδρου της ΝΔ.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη δική του παρουσία στη ΔΕΘ άφησε αναπάντητα τα
ερωτήματα της κοινωνίας όπως το τι γίνεται με την υπεροφορολόγηση, τα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας κλπ και σ' αυτά τα ερωτήματα επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα εντάξει την όποια κριτική του κατά της κυβέρνησης στον δικό του «θετικό λόγο» από μεριά ΝΔ για την πορεία της χώρας υπό την προϋπόθεση ότι η ΝΔ θα επανέλθει στην εξουσία.

Το καινούργιο όμως στοιχείο, όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες, είναι ότι έχει γίνει επεξεργασία από το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ για να παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης προτάσεις που θα στηρίζονται στην επεξεργασία δύο σεναρίων ως προς την πορεία της οικονομίας και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας.

Στο βαθμό που επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει στη «Συμφωνία Αλήθειας» για πρωτογενή πλεονάσματα του 2% συν τους άλλους δημοσιονομικούς και αναπτυξιακούς στόχους που προϋπέθετε για την αλλαγή του μίγματος οικονομικής πολιτικής αλλά από εκεί και πέρα, αρμόδια στελέχη διαβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει προτάσεις στον αντίποδα της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής που θα μπορούν να είναι «συμβατές με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα», δηλαδή με το «τέταρτο μνημόνιο του κ. Τσίπρα ως το 2022» όπως έχει καταγγείλει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών