Το τετ α τετ Μητσοτάκη - Μακρόν | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Το τετ α τετ Μητσοτάκη - Μακρόν

Δημοσίευση: 11:40 π.μ. | 8/9/17

Αναμένονται και σχετικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ μετά την περίπου 45λεπτη συνάντησή τους

Για περίπου τρία τέταρτα είχαν την ευκαιρία να τα πουν δια ζώσης στην πρεσβευτική κατοικία της Γαλλικής πρεσβείας ο Εμμανουέλ Μακρόν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Αργότερα αναμένονται δηλώσεις από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος κατά τη χτεσινή μέρα παρακολούθησε με τη σύζυγό του την ομιλία του Γάλλου προέδρου στην Πνύκα ενώ παραβρέθηκε και στο δείπνο που παρέθεσε η Ελληνική προεδρεία της Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κατά τη χτεσινή μέρα χαρακτήρισε «καλό σύμμαχο της χώρας» τον Εμμανουέλ Μακρόν και είχε σημειώσει ότι «η χώρα μας είναι παραδοσιακός και διαχρονικός σύμμαχος της Γαλλίας και προσβλέπουμε στην καλύτερη δυνατή συνεργασία», ενώ αναφερόμενος στην παρουσία πολυπληθούς αντιπροσωπείας Γάλλων επιχειρηματιών που συνοδεύουν το Γάλλο πρόεδρο, ο κ. Κικίλιας σημείωσε χαρακτηριστικά πως οτιδήποτε «ενισχύει την οικονομία της χώρας είναι καλοδεχούμενο».

Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες είχαν αναπτύξει προσωπική επαφή από την άνοιξη του 2016 όταν ο σημερινός πρόεδρος της Γαλλίας ήταν υπουργός οικονομίας του Φρανσουά Ολάντ και είχαν συναντηθεί στο Παρίσι το Μάιο του 2016 διαπιστώνοντας κοινά σημεία στην μεταρρυθμιστική ατζέντα που πρεσβεύουν.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών