Το ξέσπασμα της Ναταλίας Τσαλίκη: Νοιώθω υποχρεωμένη να τα πω | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Το ξέσπασμα της Ναταλίας Τσαλίκη: Νοιώθω υποχρεωμένη να τα πω

Δημοσίευση: 7:09 μ.μ. | 26/9/17

«Το Θέατρο είναι πολιτισμός. Όχι μόνο στα λόγια. Όχι μόνο στο ''φαίνεσθαι''. Αλλά στην πράξη»

«Θέλω να πω κάποια πράγματα από την πρόσφατη εμπειρία μου της καλοκαιρινής μας περιοδείας. Σχεδόν νοιώθω υποχρεωμένη να τα πω». Με τα λόγια αυτά ξεκινά η ανάρτηση της Ναταλίας Τσαλίνη στο Facebook.

Η ηθοποιός, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τον θίασο της παράστασης Λυσιστράτη, και η ίδια και οι συνάδελφοί της αντιμετώπισαν κάποιες σοβαρές δυσκολίες, όπως γράφει.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Θέλω να πω κάποια πράγματα από την πρόσφατη εμπειρία μου της καλοκαιρινής μας περιοδείας. Σχεδόν νοιώθω υποχρεωμένη να τα πω. Θα ξαναγίνουν περιοδείες στην ελληνική περιφέρεια, θα ξαναπάμε, εμείς, άλλοι καλλιτέχνες, και καλό είναι να μην ξεχνιούνται κάποια πράγματα με τα πρώτα φθινοπωρινά σύννεφα. Τα θέατρα, στην πλειοψηφία τους, είναι από μέτρια, έως απαράδεκτα. Τα θέατρα. Που υποδέχονται τους καλλιτέχνες, δεν προσφέρουν σωστές υπηρεσίες. Δεν κάνουν τη δουλειά τους εν ολίγοις.

Επτά στα δέκα θέατρα, σχεδόν αδιαφορούν για τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλείται ο ηθοποιός να ετοιμαστεί για την παράσταση. Τα ''καμαρίνια'' είναι ανύπαρκτα. Καρέκλες από ελάχιστες έως καμμία, καθρέφτες που μοιραζόμασταν 4-5 από έναν, τουαλέτες της συμφοράς, σαπούνι ούτε για δείγμα, ακόμη και ανυπαρξία.... νερού. Ναι, σε ''αρχαίο'' θέατρο της Πελοποννήσου, δεν υπήρχε νερό να πλυθούμε! Σε άλλο γνωστό, μεγάλο θέατρο, είχαμε την επίσκεψη από ''δείγματα'' ποντικών [!] πάνω στους πάγκους που θα βαφόμασταν.

Τα δε...''δείγματα'', μας.. ξαναεπισκέφθηκαν μετά την παράσταση, και αφού είχαμε προηγουμένως μόνοι μας καθαρίσει και απολυμάνει τους πάγκους για να μπορέσουμε να βαφτούμε! Το ότι οι καλλιτέχνες έρχονται για 4 ώρες και μετά δεν τους ξαναβλέπουμε, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους απαξιώνουμε και να μη φροντίζουμε να έχουν τα στοιχειώδη. Δεν είπα να γίνουν όλα σαν το υπέροχο θέατρο των Δελφών, αλλά τουλάχιστον να τηρούν τους στοιχειώδεις κανόνες καθαριότητος και υγιεινής.

Το Θέατρο είναι πολιτισμός. Όχι μόνο στα λόγια. Όχι μόνο στο ''φαίνεσθαι''. Αλλά στην πράξη».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών