Τσίπρας: H Ευρώπη να δημιουργήσει δικούς της θεσμούς | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τσίπρας: H Ευρώπη να δημιουργήσει δικούς της θεσμούς

Δημοσίευση: 1:16 μ.μ. | 29/9/17

Όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να μιλήσουμε ουσιαστικά για το μέλλον της Ευρώπης, ανέφερε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.

"Θετικό" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας το γεγονός ότι υπάρχει κοινή αντίληψη στην ΕΕ σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκών θεσμών.

Στις δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στο Ταλίν της Εσθονίας,  σημείωσε ότι «είχαμε χθες μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε πολύ θετικό κλίμα. Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να συζητήσουμε ουσιαστικά για το μέλλον της Ευρώπης. Γιατί έχουμε βγάλει όλοι συμπεράσματα και έχουμε γίνει σοφότεροι λόγω της κρίσης που αντιμετωπίσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και τις δυσκολίες που είχαμε για να ξεπεράσουμε αυτές τις κρίσεις και τις ξεπεράσαμε σε μεγάλο βαθμό.

Δεν ανταποκριθήκαμε, πιστεύω, το ίδιο αποτελεσματικά σε ό,τι αφορά και την υπεράσπιση των αξιών μας. Νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να υπάρξουν γενναίες τομές στο θεσμικό πλαίσιο. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αυτές οι απόψεις πρέπει να συντεθούν και να δούμε την κοινή συνισταμένη. Το γεγονός όμως ότι όλοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να προχωρήσουμε με βήματα γοργά σε αυτό το διάλογο και με γενναίες αποφάσεις. Με ορίζοντα το 2019 (αυτό) είναι θετικό γεγονός.

Επίσης θετικό γεγονός είναι ότι όλοι πια αντιλαμβάνονται την ανάγκη η Ευρώπη να αποκτήσει ισχυρό θεσμικό πλαίσιο ώστε να μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια. Μου έκανε εντύπωση ότι ακόμη και εκπρόσωποι χωρών που θεωρούσαν αδιανόητο να μπορεί να υπάρξει ένα πρόγραμμα στήριξης στην Ευρώπη χωρίς την παρουσία του ΔΝΤ χθες μιλούσαν με αυτοπεποίθηση για την ανάγκη η Ευρώπη να δημιουργήσει τους δικούς της ανάλογους θεσμούς ώστε να μην είναι αναγκαία η πρόσκληση ξένων θεσμών για να στηρίξουν τις δικές μας ανάγκες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Φωτογραφία: eurokinissi

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών