Τζαβάρας σε Κοντονή: «Αυτά που ακούτε είναι γελοιότητες ή καραγκιοζιλίκια;» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τζαβάρας σε Κοντονή: «Αυτά που ακούτε είναι γελοιότητες ή καραγκιοζιλίκια;»

Δημοσίευση: 12:49 μ.μ. | 20/9/17

Την άποψη πως αν δεν υπάρχει εκ των προτέρων συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων σε επίπεδο νομοθετικής πρωτοβουλίας, τότε αντί για κατάθεση σχεδίου νόμου να κατατίθεται πρόταση νόμου, εξέφρασε ο Γιώργος Τζαβάρας απευθυνόμενος στον Σταύρο Κοντονή

Για το ζήτημα της τροπολογίας που απέσυρε το υπ Δικαιοσύνης ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως δεν είναι υποχρεωμένα τα κράτη - μέλη στην αυτούσια συμμόρφωση στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

«Δεν έχει νόημα η οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία κομμάτων, στο επίπεδο νομοθετικής πρωτοβουλίας, αν κάθε φορά που εισάγουν ένα νομοσχέδιο δεν έχουν εξασφαλισμένη συμφωνία, διότι διαφορετικά δεν εισάγεται στη Βουλή σχέδιο νόμου αλλά πρόταση νόμου για την οποία ακολουθείται άλλη διαδικασία» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας για την αποκλίνουσα θέση των ΑΝΕΛ επί τις τροπολογίας που σχετίζεται με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο κ. Τζαβάρας είπε ότι δεν υπάρχει υποχρέωση των κρατών-μελών για αυτούσια συμμόρφωση στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, παρά μόνο τα κράτη ως ελεύθερα και ανεξάρτητα έχουν την υποχρέωση της γενικής συμμόρφωσης στα πλαίσια της ελεύθερης εκτίμησης των συνθηκών.

«Εγώ σας πρότεινα να φέρετε την υπόθεση στην ειδική μόνιμη επιτροπή που έχει συσταθεί στο κοινοβούλιο για να παρακολουθεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να κάνει προτάσεις και στη Βουλή και στην κυβέρνηση για το πώς είναι δυνατό να επιλύονται τέτοια θέματα. Σας ρωτώ: αυτά που ακούτε είναι γελοιότητες ή καραγκιοζιλίκια στα οποία αναφερθήκατε χθες;», τόνισε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών