Αντιχαλαζικό δίχτυ από τον ΕΛΓΑ στην Ηλεία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αντιχαλαζικό δίχτυ από τον ΕΛΓΑ στην Ηλεία

Δημοσίευση: 7:27 μ.μ. | 7/10/17

Σε έκταση μερικών στρεμμάτων θα ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα

Η δυνατότητα να τοποθετούν οι αγρότες στις καλλιέργειές τους αντιχαλαζικό δίχτυ με χαμηλό κόστος εξετάστηκε μεταξύ άλλων στην δίωρη συνάντηση που είχαν χθες στην Αθήνα στα γραφεία του
ΕΛΓΑ με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Φάνη Κουρεμπέ ο βουλευτής Ηλείας κ. Μάκης Μπαλαούρας, ο  πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού Ανδρέας Τσουκαλάς, και οι αγρότες επιχειρηματίες  Σπύρος Κούγιας και Κώστας Δέρβος…

Η συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα έγινε με αφορμή την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ που αφορούν τα βασικά προϊόντα της Ηλείας . Οι εκπρόσωποι των αγροτών κατέθεσαν ύστερα από σχετικό αίτημα  προτάσεις για τα βασικά αγροτικά προϊόντα της Ηλείας όπως καρπούζι, σταφίδα, πατάτα, εσπεριδοειδή, κηπευτικά κ.α.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον κ. Φάνη Κουρεμπέ να γίνουν αλλαγές  σε ημερομηνίες, παραγωγές, καταβολή αποζημιώσεων κατά περίοδο, κατά εποχή και κατά προϊόν.

Αντιχαλαζική προστασία

Επίσης συζητήθηκε και η αντιχαλαζική προστασία με δίκτυα όψιμων προϊόντων στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος  με επιδότηση ύψους 80%. Μάρτιος και Απρίλιος  που είναι οι μήνες των όψιμων προϊόντων και υπάρχουν  έντονες χαλαζοπτώσεις  θα πρέπει οι καλλιέργειες αυτές να είναι καλυμμένες με δίχτυ αντιχαλαζικής προστασίας. Για τον λόγο αυτό ο Ανδρέας Τσουκαλάς θα συναντηθεί την Δευτέρα με εκπρόσωπο των του ΤΕΙ Αμαλιάδος για να εξετάσουν το κόστος της εγκατάστασης, την αντοχή της κατασκευής και άλλα θέματα που αφορούν στην αντιχαλαζική προστασία. Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε έκταση τριών-τεσσάρων στρεμμάτων που θα διαθέσει ο ΕΛΓΑ. Τις επόμενες μέρες θα γίνει και νέα συνάντηση.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών