Ανυποχώρητη η κυβέρνηση για τα ατομικά δικαιώματα - Τι απαντά στην Εκκλησία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ανυποχώρητη η κυβέρνηση για τα ατομικά δικαιώματα - Τι απαντά στην Εκκλησία

Δημοσίευση: 2:59 μ.μ. | 6/10/17

Τη σαφή θέση της υπέρ των δικαιωμάτων όλων των πολιτών εκφράζει η κυβέρνηση με αφορμή το αίτημα της Ιεράς Συνόδου για απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την ταυτότητα φύλου

«Οι απόψεις και θέσεις της Εκκλησίας που κατατίθενται στη δημόσια συζήτηση είναι απολύτως σεβαστές» σχολιάζει σχετικά η κυβέρνηση, μην αφήνοντας όμως περιθώρια παρερμηνείας των προθέσεων της.

Κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν συγκεκριμένα ότι με παρρησία και πάντοτε μέσα από το διάλογο η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδιώκει τομές για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, καταγωγής, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Υπενθυμίζεται πως χθες, η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ζήτησε μέσω ανακοίνωσης την απόσυρσή του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Η Ιερά Σύνοδος ανέφερε συγκεκριμένα ότι «το προτεινόμενο Νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας και τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας». Παράλληλα, καλούσε τον πολιτικό κόσμο «να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού, να αποσύρει το Νομοσχέδιο, να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών