Αποστόλου: Δεν υπάρχει ύποπτο δείγμα αλιευμάτων στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Αποστόλου: Δεν υπάρχει ύποπτο δείγμα αλιευμάτων στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Δημοσίευση: 1:13 μ.μ. | 12/10/17

Δεν έχει παρουσιαστεί έως και σήμερα ύποπτο δείγμα αλιευμάτων στην Ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου μετά το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», σύμφωνα με την απάντηση του Βαγγέλη Αποστόλου από το βήμα της Βουλής σε Επίκαιρη Ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Χάρη Θεοχάρη

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προανήγγειλε επίσης ότι θα γίνει η ανάλογη οικονομική ενίσχυση των αλιέων του Σαρωνικού που επλήγησαν από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου. Εξήγησε δε ότι πρέπει να εκδοθεί το πόρισμα του ΕΛΚΕΘΕ και να ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των στοιχείων του σχετικού φακέλλου, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα επόμενα μέτρα.

Επ' αυτού, ενημέρωσε ότι πρόκειται να δημιουργηθεί μόνιμο γραφείο στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, στο οποίο θα εδρεύει ομάδα εργασίας που θα βοηθήσει τους επαγγελματίες αλιείς στη διαδικασία διεκδίκησης από το Διεθνές Ταμείο.

Στον αντίποδα, ο Χάρης Θεοχάρης είπε πως την στιγμή που έχει μηδενιστεί το εισόδημα των αλιέων, η κυβέρνηση οφείλει από την πλευρά της να παγώσει τις υποχρεώσεις των αλιέων προς το κράτος.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών