Αρνήθηκε να παραστεί στην Εξεταστική ο Παπαδημητρίου – Εισηγήσεις για βίαιη προσαγωγή του | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αρνήθηκε να παραστεί στην Εξεταστική ο Παπαδημητρίου – Εισηγήσεις για βίαιη προσαγωγή του

Δημοσίευση: 7:00 μ.μ. | 31/10/17

Δεν θέλησε να δώσει το «παρών ως όφειλε στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ο επί 25 χρόνια διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ και υπόδικος, Θεόδωρος Παπαδημητρίου - Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Σπύρου Λάππα, ο οποίος ζήτησε να διαταχθεί ένταλμα για τη βίαιη προσαγωγή του προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εξέτασή του

του Άγγελου Προβολισιάνου

Με υπόμνημα απάντησε στην κλήση του για κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία ο κ. Παπαδημητρίου, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής και μη αυτοεπιβάρυνσης λόγω του ότι είναι κατηγορούμενος για υποθέσεις που σχετίζονται με την έρευνα της Επιτροπής. Κατά τις τοποθετήσεις μελών της πλειοψηφίας, ο κ. Παπαδημητρίου μόνο δια ζώσης μπορούσε να επικαλεστεί τα συγκεκριμένα δικαιώματα και όχι δια υπομνήματος.

«Απαξιεί να μας πει τι γνωρίζει;»

Λάβρος ήταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάπας, κατά του Θεόδωρου Παπαδημητρίου. Ο βουλευτής της πλειοψηφίας υποστήριξε πως ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν μπορεί να αρνηθεί κλήση. «Μήπως γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους δημοκρατικούς θεσμούς;» διερωτήθηκε. Πρόσθεσε δε πως δεν προβλέπεται καν ο μάρτυρας να καταθέτει δια υπομνήματος και πως είναι υποχρεωμένος δια ζώσης να υποστεί τη «βάσανο των ερωτήσεων της Επιτροπής». «Θέλω να τη στηλιτεύσουμε στην Επιτροπή» είπε αναφερόμενος στην στάση του κ. Παπαδημητρίου και εισηγήθηκε τη βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα. «Τι θέλει να μας πει, ότι απαξιεί να μας πει τι γνωρίζει για το ΚΕΕΛΠΝΟ;» ήταν το τελευταίο του ερώτημα.

Εν τέλει, η Επιτροπή συναποφάσισε την αποστολή αυστηρής επιστολής στον κ. Παπαδημητρίου προκειμένου να έρθει σε μία εκ των επόμενων συνεδριάσεων προκειμένου να καταθέσει.


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών