Αυτή είναι η τροπολογία που κατατέθηκε για τις τηλεοπτικές άδειες | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αυτή είναι η τροπολογία που κατατέθηκε για τις τηλεοπτικές άδειες

Δημοσίευση: 5:26 μ.μ. | 31/10/17

Κατατέθηκε σήμερα η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών - Δείτε ολόκληρη την τροπολογία με την οποία τροποποιούνται οι διατάξεις του ν. 4339/2015 για την αδειοδότηση των ψηφιακών τηλεοπτικών σταθμών και υιοθετούνται οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που είχε προτείνει το ΕΣΡ ώστε να «τρέξει» άμεσα και να ολοκληρωθεί διαγωνισμός

Με την κατάθεση της συγκεκριμένης τροπολογίας από το ΨΗΠΤΕ και τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά, και επίσημα πλέον η αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών εισέρχεται στην τελική της ευθεία.

Όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, η τροπολογία του υπουργείου περιλαμβάνει την εισήγηση του ΕΣΡ, με στόχο την περαιτέρω θωράκιση της διαδικασίας, πάντοτε σε ευθυγράμμιση με τον νόμο 4339/15.

Τα σημαντικότερα σημεία της τροπολογίας:

- Καταργείται η κατηγορία «ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου». Οι άδειες ενημερωτικού προγράμματος που θα δημοπρατηθούν από ΕΣΡ θα είναι μόνο γενικού περιεχομένου.

- Επανακαθορίζεται η νομική μορφή και η έδρα των εταιρειών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία. Η πρόβλεψη αφορά, πλέον, ανώνυμες εταιρείες της ημεδαπής ή κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Η τροποποίηση γίνεται για λόγους ευχέρειας ελέγχου και συμμόρφωσης των υποψηφίων με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

- Καθιερώνεται υποχρέωση του ΕΣΡ για επαναπροκήρυξη, σε περίπτωση που απονεμηθούν λιγότερες από επτά άδειες, εφόσον υποβληθεί αίτηση από ενδιαφερόμενο που συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή (ισόποση με εκείνη που είχε οριστεί για τη συμμετοχή στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία).

- Ρητά απαγορεύεται η προκήρυξη επιπλέον αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για όλη τη χρονική διάρκεια ισχύος των δημοπρατούμενων αδειών.

- Οι λειτουργούντες πάροχοι περιεχομένου που δεν θα συμμετάσχουν σε προκηρυχθείσα αδειοδότηση για την εμβέλεια και τον τύπο προγράμματος που αφορά η σημερινή λειτουργία τους, όπως και εκείνοι που θα συμμετάσχουν ανεπιτυχώς, μπορούν να συνεχίσουν να εκπέμπουν έως τρεις μήνες μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης και την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών αντίστοιχα.

- Απαγορεύεται η εκτός αδειοδοτικής διαδικασίας μεταβολή της φυσιογνωμίας προγράμματος και της εμβέλειας εκπομπής των λειτουργούντων παρόχων περιεχομένου.

Ολόκληρη η τροπολογίαπηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών