Μπουτάρης: Τα σφάλματά μας θα τα πληρώσουμε στις εκλογές | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μπουτάρης: Τα σφάλματά μας θα τα πληρώσουμε στις εκλογές

Δημοσίευση: 10:18 μ.μ. | 2/10/17

Έντονη αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης για την καθαριότητα

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τους διαγωνισμούς στην υπηρεσία της
καθαριότητας, μετά την παραπομπή πέντε υπηρεσιακών στελεχών στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για παρατυπίες.

«Ό,τι σφάλματα και να κάνουμε θα τα πληρώσουμε στις εκλογές. Στην παραπομπή στη δικαιοσύνη δεν εμπλέκεται κανένα πολιτικό πρόσωπο», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος προς τους δημοτικούς συμβούλους.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μπουτάρης παραδέχτηκε πως η όποια ευθύνη «βαραίνει την παράταξη και τον ίδιο προσωπικά», ωστόσο κατηγόρησε τόσο την αντιπολίτευση όσο και τους αποστασιοποιημένους πως προχωρούν σε ψευδείς και αναληθείς κατηγορίες.

Ο δήμαρχος υπενθύμισε πως έγινε ΕΔΕ για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ αναφέρθηκε σε παλαιότερο περιστατικό, όπου τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, οι Ανδρέας Κουράκης από τη διοικούσα παράταξη, ο Εφραίμ Κυριζίδης από τους «Εντάξει» και ο Γιώργος Αβαρλής από την «Ανοιχτή Πόλη», πραγματοποίησαν αυτοψία στους χώρους της εταιρείας που είχε αναλάβει τους διαγωνισμούς.

«Το θεατρικό με το Τρίο Στούτζες είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο δυσάρεστα λειτουργεί η αντιπολίτευση», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, προσθέτοντας πως είναι ντροπή να κατηγορούνται υπάλληλοι για το εάν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στο θέμα, εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος της διοίκησης, ζητώντας από τον Γιάννη Μπουτάρη να ζητήσει συγνώμη από τους Θεσσαλονικείς: «Δεν θέλουμε να προκαταβάλουμε τη δικαιοσύνη, καθώς το ζήτημα των διαγωνισμών πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης», είπε αρχικά ο κ. Καλαφάτης.

«Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι διαβεβαίωναν ότι όλα είναι εντάξει, πως δεν υπάρχει θέμα και έμειναν σε λεκτικές επιθέσεις. Εμείς θα αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου όμως από την παραπομπή των πέντε αναμένουμε το αυτονόητο. Μια συγνώμη, την οποία οφείλει ο δήμαρχος προσωπικά, αλλά και η διοίκησή του, όχι μόνον προς τους "Εντάξει", αλλά κυρίως προς τους Θεσσαλονικείς», συμπλήρωσε ο κ. Καλαφάτης.

Επίθεση εξαπέλυσε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Γιώργος Αβαρλής, λέγοντας πως όσοι έχουν ευθύνες θα πρέπει να παραιτηθούν. «Η διοίκηση ποιεί την νήσσαν. Δεν κάνει μια δήλωση ο δήμαρχος για το θέμα, δεν λέει κουβέντα», είπε προσθέτοντας πως «ξαναμπαίνει εισαγγελέας στο δήμο μετά την εποχή Παπαγεωργόπουλου».

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών