Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Δημοσίευση: 4:34 μ.μ. | 31/10/17

Μαζί του και η κόρη του Αρετή αλλά και η Βίκυ Σταμάτη, έστω και προσωρινά

Επιστρέφει στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την ποινή των 19 ετών που του επιβλήθηκε για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.
Το Εφετείο «έδειξε» και πάλι στο δρόμο για τη φυλακή στον πρώην υπουργό όταν τον έκρινε ένοχο  για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, μειώνοντας μόλις κατά ένα χρόνο την ποινή που του είχε επιβάλλει το πρωτόδικο δικαστήριο.

Το δρόμο για τη φυλακή εκτός από τον πρώην υπουργό παίρνουν, έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα, άλλοι εννιά από τους συνολικά 16 καταδικασθέντες. Για τους περισσότερους η πόρτα της φυλακής θα ανοίξει και πάλι σύντομα καθώς έχουν ήδη εκτίσει σημαντικό μέρος της ποινής που τους επιβλήθηκε  και αναμένεται  να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου και να αποφυλακιστούν.

Μεταξύ αυτών η σύζυγός του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του Αρετή αλλά και οι Αστέριος Οικονομίδης, Γιώργος Σαχπατζίδης, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργουλάκης.

Για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στη φυλακή  οι Κων. Αντωνιάδης που δεν έχει εκτίσει καθόλου ποινή, αλλά βρίσκεται εκτός Ελλάδος και ο Ιωάννης Σμπώκος που ήδη εκτίει ισόβια για άλλη υπόθεση πλην της κάθειρης 8 ετών που του επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας. Η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου στην οποία επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών -τη βαρύτερη μετά τον πρώην υπουργό- δεν πρόκειται να κρατηθεί εκ νέου καθώς έχει εκτίσει τον απαιτούμενο από το νόμο χρόνο της ποινής της και έχει αποφυλακιστεί με όρους.

Ο Οράτιος Μελάς είναι ο μόνος από τους κατηγορούμενους για τον οποίο το δικαστήριο είπε ναι στο αίτημα του για  κατ΄οίκον περιορισμό.

Με βάση τη δικαστική απόφαση εκτός  φυλακής έμειναν οι:

Νίκος Ζήγρας, Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρατζας, Γκούντρουν Μολντενάουερ -Τσοχατζοπούλου. Το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει τις ποινές που τους επέβαλε σε χρηματικές οι οποίες θα καταβληθούν σε 36 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται τον Ιανουάριο του 2018.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών