«Γιατί πρέπει ένα διαφυλικό άτομο να φιμώνει την προτίμησή του και τη χαρά να έχει σεξουαλική ζωή» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

«Γιατί πρέπει ένα διαφυλικό άτομο να φιμώνει την προτίμησή του και τη χαρά να έχει σεξουαλική ζωή»

Δημοσίευση: 1:46 μ.μ. | 12/10/17

Ο πρόεδρος του International Andrology παίρνει θέση για την αλλαγή ταυτότητας φύλου

Θέση στο ζήτημα της αλλαγής ταυτότητας φύλου στην ηλικία των 15 ετών παίρνει ο πρόεδρος του International Andrology.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και διευθυντής του Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, αναφέρεται στο ζήτημα, που τις τελευταίες μέρες διχάζει τους πολίτες.

«Όπως σήμερα μία γυναίκα με εξώγαμο δεν καταδικάζεται ως πόρνη στην κοινωνία, όπως οι άνδρες που προτιμούν άνδρες στο σεξ δεν είναι οι συκιές και οι κίναιδοι, αλλά οι φίλοι, οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μας, έτσι και με τους διαφυλικούς η κοινωνία, η Πολιτεία θα πρέπει να αποδεχθεί πως η δυσφορία του φύλου σε όλες τις ηλικίες είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, που πρέπει να λυθεί με επιστημονικό τρόπο και όχι με μαγγανείες, μαγικά και ξόρκια», υπογραμμίζει ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Η δυσφορία του φύλου υπάρχει συνήθως από την παιδική ηλικία, όπως και η ευφορία του. Δηλαδή τα αγόρια που χαίρονται τα πολεμικά παιχνίδια, τα κορίτσια που χαίρονται τις κούκλες, είναι καλά, απλά και μόνο γιατί κανείς δε θα τα κατηγορήσει για τις επιλογές τους, αντίθετα θα τα ενθαρρύνει. Στο αγόρι που νοιώθει κορίτσι και στο ανάποδό του θα γίνει μία κριτική απόρριψης τέτοια, που θα διαλύσει την προσωπικότητά του».

Όπως αναφέρει πολύ χαρακτηριστικά ο Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ας φανταστεί κάποιος άνδρας να του αμφισβητούν την επιθυμία του για γυναίκες ως ανωμαλία της φύσης και να τον πιέζουν να πάει με άνδρες ως μόνη φυσιολογική συμπεριφορά… Αλλά και μία γυναίκα που να την πιέζουν να προτιμά μόνο γυναίκες, γιατί η σεξουαλική προτίμηση στο άλλο φύλο είναι ανωμαλία της φύσης…

Ο κ. Κωνσταντινίδης τονίζει ότι: «Το αυθαίρετο συμπέρασμα πως η ηλικία των 15 χρόνων είναι "κόκκινη γραμμή" είναι λάθος, αφού διαφυλική ταυτότητα υπάρχει, ήδη, από την παιδική ηλικία. Γιατί πρέπει ένα διαφυλικό άτομο να φιμώνει την προτίμησή του και τη χαρά να έχει σεξουαλική ζωή, είτε ως άρρεν είτε ως θήλυ, γιατί τρίτη επιλογή δεν υπάρχει… Οι διαφυλικοί θέλουν είτε άνδρες είτε γυναίκες, ανεξάρτητα από το πώς φαίνονται οι ίδιοι. Η επιθυμία τους, δηλαδή, έχει φύλο σαφές, η ανατομία τους διαφέρει, τουλάχιστον μέχρι να την διορθώσουν και να νοιώθουν πως το σώμα τους δεν είναι φυλακή, αλλά ελευθερία έκφρασης».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών