Η TUI σχεδιάζει την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η TUI σχεδιάζει την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 11:09 μ.μ. | 6/10/17

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Friedrich Jοussen, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ενισχύουν τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και του Ομίλου TUI, στο πλαίσιο της εθνικής περιφερειακής τουριστικής πολιτικής για την ανάπτυξη και για την προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο

Σε συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τονίστηκε ότι η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική επιλογή για επενδύσεις, καθώς και ότι η ΤUI σχεδιάζει μέσα και από τη συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπ. Τουρισμού, η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής και ελκυστικός παγκόσμιος προορισμός για τους επισκέπτες της TUI. Σε εφαρμογή της στρατηγικής συνεργασίας, αυξήθηκε κατά 10% ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα από την TUI το 2017 και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 10.000 πτήσεις προς την Ελλάδα.

Το υπουργείο παρατηρεί ότι ο όμιλος TUI προτίθεται να επενδύσει σε νέα ξενοδοχεία και κρουαζιέρες, τόσο παγκοσμίως, όσο και στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται 10 νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, πρόσθετες στα 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία, καθώς και η επέκταση των προγραμμάτων κρουαζιέρας, όπου ήδη η TUI έχει συμπεριλάβει 26 ελληνικά λιμάνια.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Jοussen επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, την ιστορία της τον πολιτισμό της, τις φυσικές της ομορφιές, ενώ είπε πως «οι επισκέπτες που επιλέγουν την Ελλάδα αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες».

Η κ. Κουντουρά δήλωσε από την πλευρά της ότι «μετά από 2,5 χρόνια εξαιρετικής συνεργασίας και πολύ δυναμικής σχέσης που χαρακτηρίζεται από εμπιστοσύνη και συνέπεια προωθούμε στρατηγικές περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα ως προορισμό 365 ημέρες το χρόνο και προώθησης επενδύσεων που θα αναπτύξουν την ελληνική οικονομία».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών