Η βάσανος των προσυνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η βάσανος των προσυνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ

Δημοσίευση: 9:01 π.μ. | 11/10/17

Στις 21 Οκτώβρη στην Πάτρα το δεύτερο προσυνέδριο για τη νεολαία - Πως έχει οριοθετήσει το στόχο του 11ου συνεδρίου ο Μητσοτάκης - Η τρίτη αξιολόγηση και οι αλλαγές στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ

Με το βλέμμα στην τρίτη αξιολόγηση, η ΝΔ συνεχίζει σε προσυνεδριακούς ρυθμούς. Μετά το προσυνέδριο για τους εργαζόμενους και τους ανέργους στη Νίκαια την περασμένη Κυριακή σειρά τώρα παίρνει το δεύτερο προσυνέδριο για τη νεολαία στις 21 Οκτωβρίου που θα γίνει στην Πάτρα. Όπως έχει τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τα στελέχη του «περνάμε από αυτήν τη βάσανο των προσυνεδριακών διαδικασιών, για να εξοικειώσουμε τους πολίτες με το πρόγραμμά μας και τελικά να φτάσουμε στο 11ο τακτικό μας συνέδριο και να επικυρώσουμε τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της ΝΔ».

Η λογική των προσυνεδρίων μάλιστα είναι προσανατολισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε οι θέσεις της ΝΔ να παρουσιάζονται, να αναλύονται, να επεξεργάζονται και να βγαίνουν προς τα έξω στοχεύοντας συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, κοινωνικά αδύναμοι, επιχειρήσεις, αγρότες, καθημερινότητα-ποιότητα ζωής-ασφάλεια και νέος πατριωτισμός είναι οι θεματικές κάθε προσυνεδρίου.

Ειδικότερα για το δεύτερο προσυνέδριο για τη νεολαία στο επίκεντρο μπαίνουν οι εκπαιδευτική πολιτική, η αντιμετώπιση της μετανάστευσης των νέων επιστημόνων και της διαρροής εγκεφάλων (brain drain) και φυσικά η ανεργία των νέων. Πυξίδα των πολιτικών που επαγγέλλεται ο πρόεδρος της ΝΔ είναι η αλλαγές στην εκπαίδευση ώστε το εκπαιδευτικό σύστημα να προσαρμοστεί στις ανάγκες της αγοράς.

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι οι αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο θα δώσουν νέα ώθηση και ορμή εν μέσω των προσυνεδριακών διαδικασιών και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 11ο συνέδριό του θα βγει ενισχυμένο και περισσότερο έτοιμο για να πετύχει τους στόχους του.

Άλλωστε το επόμενο διάστημα αναμένεται κρίσιμο καθώς η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει τη δική της αντεπίθεση για να αναστρέψει το κλίμα προσπάθεια που έτσι και αλλιώς εξελίσσεται από το καλοκαίρι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Πάντως στο Μοσχάτο θέτουν σιγά σιγά στο μικροσκόπιό τους την τρίτη αξιολόγηση καθώς η πορεία της θα διαμορφώσει εν πολλοίς τα νέα πολιτικά δεδομένα καθώς απ’ αυτή θα εξαρτηθεί η επίτευξη του βασικού στόχου της κυβέρνησης για έξοδο από το τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2018 και φυσικά ο χρόνος των εκλογών.

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι προς το παρόν η κυβέρνηση κινείται σε «χαλαρούς ρυθμούς» και έχει μεταθέσει στην καλύτερη των περιπτώσεων την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης για το τέλος του χρόνου, ενώ με βάση τις δεσμεύσεις της όπως λένε θα πρέπει να κλείσει ως το τέλος του μήνα. Σε κάθε περίπτωση το διάστημα αυτό συμπίπτει και με την ολοκλήρωση των συνεδριακών διαδικασιών της ΝΔ το Δεκέμβριο γεγονός που θα δείξει και πως ακριβώς αναπροσαρμόζει τη στρατηγική του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών