Η «Μέδουσα» έφερε τα μεγαλύτερα πλοία του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού στην Κρήτη (βιντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Η «Μέδουσα» έφερε τα μεγαλύτερα πλοία του Αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού στην Κρήτη (βιντεο)

Δημοσίευση: 2:57 μ.μ. | 30/10/17

Δείτε βίντεο από την προηγούμενη άσκηση

Από πολεμικά πλοία της Αιγύπτου γέμισε ο ναύσταθμος της Σούδας καθώς ξεκίνησε από χθες 29 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου, διακλαδική άσκηση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 5».

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Η άσκηση θα γίνει στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών. Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση που δόθηκε από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση διακρίνεται σε φάσεις δραστηριοτήτων εν όρμω και εν πλω, στο Ναύσταθμο Κρήτης και στην ευρύτερη περιοχή Νοτίου-Νοτιοανατολικού Αιγαίου, αντίστοιχα. Ειδικά τα σενάρια της άσκησης που θα διεξαχθούν εν πλω νότια και νοτιοανατολικά στο Αιγαίο, δηλαδή και στην ευρύτερη περιοχή Καρπάθου, Ρόδου και Καστελόριζου, καταδεικνύουν και την απάντηση του άξονα Αθήνας και Καΐρου απέναντι στις επιδιώξεις της Άγκυρας στην περιοχή.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 3 Φρεγάτες, 2 Πυραυλακάτους, 1 Κανονιοφόρο, 1 Υποβρύχιο, 1 Αρματαγωγό, 8 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος AWACS, 1 Ελικόπτερο SUPER PUMA, 4 Ελικόπτερα CHINOOK, 4 Ελικόπτερα AH 64 και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι Aιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις με 1 Ελικοπτεροφόρο, 1 Φρεγάτα, 2 Πυραυλακάτους, 1 Υποβρύχιο, 6 Αεροσκάφη F-16, 2 Αεροσκάφη C-130, 1 Αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων και τεχνικής υποστήριξης .

Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις δυνάμεων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν παρατηρητές από την Κύπρο, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της άσκησης εκτός από τα αιγυπτιακά πολεμικά πλοία που «έδεσαν» στη Σούδα, τα 6 αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη μεταστάθμευσαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών