Οι σημειώσεις Ζαφειρόπουλου και τα κρίσιμα 15 λεπτά της συζήτησης | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Οι σημειώσεις Ζαφειρόπουλου και τα κρίσιμα 15 λεπτά της συζήτησης

Δημοσίευση: 10:08 π.μ. | 14/10/17

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει τα στοιχεία ταυτότητας με τα οποία κλείστηκε το ραντεβού - Πιθανή η ύπαρξη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού

Τις σημειώσεις του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και του συνεργάτη του καθώς και τα στοιχεία ταυτότητας με τα οποία οι δολοφόνοι έκλεισαν το ραντεβού απευθείας με τον ποινικολόγο το πρωί της Πέμπτης, καλώντας στο κινητό του ή στο τηλέφωνο του γραφείου του εξετάζουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Για περισσότερο από 15 λεπτά, οι δράστες συζητούσαν με τον 52χρονο δικηγόρο και τον 32χρονο συνεργάτη του για την υπόθεση την οποία ήθελαν να αναλάβει είτε για τους ίδιους είτε για τρίτο πρόσωπο.

Οι σημειώσεις αυτές βρίσκονται τώρα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση και εξετάζονται με προσοχή.

Οι αστυνομικοί, που ασχολούνται με την υπόθεση εκτιμούν ότι οι δράστες έχουν αφήσει αποτυπώματα και γενετικό υλικό τα οποία ενδεχομένως ταυτοποιούνται με σεσημασμένα άτομα. Τα στοιχεία ταυτότητας που έδωσαν εάν είναι πραγματικά, ανήκουν σε αλλοδαπούς ή ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και έτσι εξηγείται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το γεγονός ότι μιλούσαν ελληνικά με ξενική προφορά, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν η υπόθεση στην οποία αναφέρονταν οι δράστες είναι πραγματική, όπως και το αδίκημα που φέρεται να εξιστορούσαν.

Οι δύο δολοφόνοι είχαν επικοινωνήσει με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο κινητό του τηλέφωνο για να κλείσουν ραντεβού μαζί του, προσποιούμενοι τους πελάτες. Μάλιστα, ο ένας δήλωσε ότι ο αδελφός του είχε συλληφθεί και πως ήθελε να αναθέσει την υπόθεση στον δικηγόρο.

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο δράστες πήγαν στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 γύρω στις 18:30 και συνομίλησαν με τον δικηγόρο και τον συνεργάτη του επί 20 περίπου λεπτά στην αίθουσα συσκέψεων.

Λίγη ώρα αργότερα, μετακινήθηκαν στο προσωπικό γραφείο του δικηγόρου. Μάλιστα, ο ποινικολόγος κρατούσε ιδιόχειρες σημειώσεις για την «υπόθεση» την οποία ισχυρίζονταν ότι ήθελαν να του αναθέσουν.

Τις εκτιμήσεις ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο έρχονται να συμπληρώσουν και πολλά λάθη που έκαναν οι δράστες, όπως ήταν ακάλυπτοι, άφησαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, έδωσαν στοιχεία, υπόθεση που εξετάζεται εάν είναι αληθή, και κάποια στοιχεία ταυτότητας, τα οποία ενδέχεται να είναι πραγματικά.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να σημειώθηκε ένταση τη στιγμή που έφυγε ο συνεργάτης του δικηγόρου, για να μιλήσει στο τηλέφωνο. Ο ίδιος, λίγο αργότερα, και αφού είχε τελειώσει το τηλεφώνημα, άκουσε πυροβολισμούς, έσπευσε να δει τι γίνεται και οι δράστες πριν φύγουν τρέχοντας, του πήραν 40 ευρώ που είχε πάνω του, για να «θολώσουν τα νερά» και πιθανόν, για να δείξουν ότι πρόκειται για ληστεία.

Ο ίδιος ο συνεργάτης του ποινικολόγου δήλωσε ότι δεν είχε ξαναδεί τους δράστες ενώ δήλωσε πως έχει την εντύπωση ότι το ίδιο ίσχυε και για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Η κατάθεσή του συνεργάτη του

«Ανοίξαμε την εξώπορτα με το μπουτόν. Γνώριζα ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε κλείσει ένα ραντεβού και τους περίμενε στις 18:30. Ανέβηκαν επάνω οι δύο κύριοι, περίμεναν για λίγο και αμέσως μετά πήγαμε όλοι μαζί στην αίθουσα συσκέψεων. Οι δύο άνδρες άρχισαν να μας λένε για την υπόθεσή τους. Λίγη ώρα μετά πήγαμε όλοι μαζί στο γραφείο του Μιχάλη κι εγώ χρειάστηκε 2 ή 3 φορές να βγω και να σηκώσω κάποια τηλέφωνα που χτυπούσαν. Την τελευταία φορά που τους άφησα μόνους άκουσα ένα θόρυβο, ξαφνιάστηκα και είδα τους δύο άνδρες να φεύγουν γρήγορα και να κρατούν και οι δύο στα χέρια τους όπλα. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία».

Τα χαρακτηριστικά των δραστών

Από την πρώτη στιγμή της έρευνας, οι αξιωματικοί της ασφάλειας είχαν στη διάθεσή τους την πλήρη περιγραφή των δολοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 μ. περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 μ. περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών