«Και η λίστα των ‘’αρίστων’’ στη ΝΔ δεν τελειώνει» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

«Και η λίστα των ‘’αρίστων’’ στη ΝΔ δεν τελειώνει»

Δημοσίευση: 4:50 μ.μ. | 2/10/17

Για εξέλιξη που «αφήνει έκθετη τη ΝΔ και τον ίδιο τον πρόεδρο της -που επέμενε να τηρεί σιγή ιχθύος, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας κατά το πρόσφατο παρελθόν για παροχή εξηγήσεων για το συγκεκριμένο θέμα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την παραπομπή στη Δικαιοσύνη του πρώην νομάρχη και δήμαρχου Γρεβενών, Δημοσθένη Κουπτσίδη, για εικονικά έργα

Σε ανακοίνωσή του, υπό τον σκωπτικό τίτλο «Και η λίστα των "αρίστων" δεν τελειώνει...», ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η παραπομπή στη Δικαιοσύνη του πρώην νομάρχη και δήμαρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη, ενός ακόμα "άριστου" της Νέας Δημοκρατίας, για υπόθεση διασπάθισης κονδυλίων του Δημοσίου, έρχεται να προστεθεί στη μακρά αλυσίδα των περιστατικών διαφθοράς, στις οποίες εμπλέκονται στελέχη του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει για την υπόθεση: «Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, ο Δ. Κουπτσίδης παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας για τις απευθείας αναθέσεις εικονικών και ανεκτέλεστων έργων την περίοδο από 28 Αυγούστου έως 30 Δεκεμβρίου 2008. Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, ο Δ. Κουπτσίδης ασκούσε τα καθήκοντα του νομάρχη Γρεβενών, έχοντας εκλεγεί με τη στήριξη της ΝΔ. Πρόκειται για το έργο της μελέτης και της κατασκευής Βιομηχανικής Επιχειρηματικής Περιοχής (ΒΕΠΕ) Γρεβενών, το οποίο, όπως απέδειξε ο έλεγχος που διηνήργησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η ζημιά που υπέστη το Δημόσιο, σύμφωνα με το βούλευμα, ανέρχεται στα 41.000 ευρώ».

Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η εξέλιξη αυτή αφήνει έκθετη τη ΝΔ και τον ίδιο τον πρόεδρο της Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος επέμενε να τηρεί σιγή ιχθύος, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας κατά το πρόσφατο παρελθόν για παροχή εξηγήσεων για το συγκεκριμένο θέμα», για να καταλήξει: «Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει την "ευαισθησία" του στα θέματα της δημόσιας διοίκησης και των δημόσιων πόρων, να προχωρήσει αυτήν τη φορά στις απαραίτητες εξηγήσεις για την υπόθεση του Δ. Κουπτσίδη».

πηγή1

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών