Κινητοποίηση μαθητών – καθηγητών για τα ΕΠΑΛ Βρυσών και Κισάμου | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κινητοποίηση μαθητών – καθηγητών για τα ΕΠΑΛ Βρυσών και Κισάμου

Δημοσίευση: 8:26 μ.μ. | 24/10/17

Διεκδικούν την έγκριση ολιγομελών τμημάτων και την επαναλειτουργία ειδικοτήτων

Σε προσυγκέντρωση στην οδό Κοράη στα Χανιά, πορεία προς την αντιπεριφέρεια και επίδοση ψηφίσματος και τελική συγκέντρωση διαμαρτυρίας
στα γραφεία της ΔΔΕ Χανίων, πραγματοποίησαν μέλη της ΕΛΜΕ Χανίων με μαθητές των ΕΠΑΛ Βρυσών και Κισάμου.

ΕΛΜΕ και μαθητές διεκδικούν τη λειτουργία όλων των τμημάτων των ΕΠΑΛ και των ειδικοτήτων χωρίς να ισχύει όριο κατώτατου αριθμού μαθητών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Βασίλης Λόντος:

«Η ΕΛΜΕ Χανίων, οι σύλλογοι διδασκόντων, οι δήμαρχοι Κισσάμου και Αποκορώνου αποφάσισαν να γίνει η σημερινή κινητοποίηση ξεκινώντας από τον πεζόδρομο της Κοραή , κάνοντας μια στάση και ψήφισμα στην περιφέρεια και καταλήγοντας στη ΔΔΕ Χανίων.

Τα αιτήματά μας είναι συγκεκριμένα, θεωρούμε ότι πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλα τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών δεν μπαίνουν σε αλγόριθμους, μαθηματικούς τύπους, είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού στον 21ο αιώνα, να σπουδάζει στον τόπο του την ειδικότητα που επιθυμεί. Θα πρέπει η τεχνική εκπαίδευση με καθε τρόπο να ενισχυθεί από την κεντρική εξουσία ώστε να λειτουργήσει και να κρατήσει τους νέους στην επαρχία.

Θεωρούμε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται οδηγεί στον αφανισμό του δημόσιου σχολείου, ο κίνδυνος να οδηγηθούν σε κλείσιμο τα ΕΠΑΛ της επαρχίας είναι ορατός. Θα πάρουμε και άλλες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα ώστε το αίτημά μας για δημόσιο σχολείο και λειτουργία των ΕΠΑΛ ώστε κάθε παιδί να έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει στο σχολείο της περιοχής του, να αντιμετωπιστεί άμεσα».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών