Κομισιόν: Παράνομο το δημοψήφισμα στην Καταλονία, σύμφωνα με το ισπανικό δίκαιο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Κομισιόν: Παράνομο το δημοψήφισμα στην Καταλονία, σύμφωνα με το ισπανικό δίκαιο

Δημοσίευση: 2:38 μ.μ. | 2/10/17

Παράνομο χαρακτήρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, ωστόσο, όπως είπε πρόκειται για ένα «εσωτερικό ζήτημα» και δεν θα παρέμβει παρά τις εκκλήσεις που έχει δεχτεί

«Αυτό είναι ένα εσωτερικό θέμα για την Ισπανία που πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το συνταγματικό δίκαιο της Ισπανίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

«Εάν ένα δημοψήφισμα οργανωθεί σύμφωνα με το ισπανικό σύνταγμα αυτό θα σήμαινε ότι η επικράτεια που θα αποχωρούσε θα βρισκόταν εκτός ΕΕ. Ανεξάρτητα όμως από τις καθαρά νομικές πτυχές αυτού του θέματος, η Επιτροπή πιστεύει ότι είναι καιρός για ενότητα και σταθερότητα, όχι για διχασμό και κατακερματισμό» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάλεσε όλες τις πλευρές να «κινηθούν πολύ γρήγορα από την αντιπαράθεση στο διάλογο».

Οι Καταλονοί ζήτησαν την παρέμβαση της ΕΕ μετά τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν σχεδόν 900 άτομα.

Τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν τις ισπανικές αρχές να σέβονται τα δικαιώματα των λαών της Καταλανίας, την ελευθερία της έκφρασης, του συνέρχεσθαι και της συμμετοχής τους στην ψηφοφορία.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών