Τσίπρας: Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά θετικό μομέντουμ για την οικονομία (βιντεο) | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τσίπρας: Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά θετικό μομέντουμ για την οικονομία (βιντεο)

Δημοσίευση: 9:06 μ.μ. | 6/10/17

«Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στον ΣΒΒΕ

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι ανανεωμένο και πιο έντονο από ποτέ στα χρόνια της κρίσης, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο 2ο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η βιομηχανική πρωτεύουσα της χώρας. «Ό,τι είναι η Αθήνα για τον τριτογενή τομέα, είναι η Θεσσαλονίκη για τη βιομηχανία», τόνισε.

Όπως είπε, «βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά θετικό momentum για την ελληνική οικονομία». Επανέλαβε, δε, ότι «διανύουμε την τελευταία χρονιά εντός μνημονίων».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση εκπληρώνει «το διαχρονικό αίτημα για βαθιές μεταρρυθμίσεις σε όλο το εύρος της δημόσιας ζωής», καθώς και για «εδραίωση κανόνων ίσης μεταχείρισης για όλους».

Είπε, επίσης, ότι η υγιής επιχειρηματικότητα είναι αυτή που σέβεται τους νόμους, το περιβάλλον και τους εργαζόμενους.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε σε προηγούμενες κυβερνήσεις ότι ενώ δήλωναν οπαδοί της ελεύθερης οικονομίας «στην πράξη επέβαλαν τον πιο σκληρό προστατευτισμό για φίλους και κολλητούς». «Φτάσαμε να είναι πάμπλουτοι οι ιδιοκτήτες και πτωχευμένες οι επιχειρήσεις τους», επεσήμανε.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ «δείχνουν ότι έχουμε ετήσια ανάπτυξη 0.8% σε σχέση με πέρυσι και 0,5% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο». «Οι εξαγωγές, στο πρώτο εξάμηνο του 2017, αυξήθηκαν κατά 18%. Πρόκειται για την υψηλότερη επίδοση από το 2001», πρόσθεσε.

Είπε επίσης η ανεργία υποχωρεί. «Φέτος, μέχρι και τον Ιούλιο, δημιουργήθηκαν 263.000 νέες θέσεις εργασίας, αριθμός ρεκόρ 16ετίας», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, εξάλλου, ότι «σε κάθε περίπτωση έχουμε αναντίρρητα εισέλθει σε μια τροχιά ανάπτυξης και πρέπει να διατηρήσουμε τα διατηρήσιμα χαρακτηριστικά αυτής της τροχιάς στο μέλλον. Έχει μείνει η ασφαλής ολοκλήρωση που περνάει μέσα από την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Όλες οι πλευρές εργάζονται για το σκοπό αυτό γιατί όλες οι πλευρές έχουν όφελος. Το πρόγραμμα θα τελειώσει την ώρα του και θα μπει ένα τέλος σε αυτή την επώδυνη περίοδο για την Ελλάδα».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «θέλουμε και το τελευταίο ευρώ που δίνει ο Ελληνας φορολογούμενος να πιάνει τόπο». «Μόνο μέσω της ανάπτυξης θα μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την εργασία και θα μπορέσουμε να μειώσουμε σταδιακά τους φορολογικούς συντελεστές και να ανακουφίσουμε την κοινωνία από το υπέρμετρο πράγματι βάρος της φορολογίας που μας επέβαλαν τα προγράμματα διάσωσης», ανέφερε επίσης.πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών