Με F16 'καλωσόρισαν' οι Τούρκοι τον Κοτζιά | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Με F16 'καλωσόρισαν' οι Τούρκοι τον Κοτζιά

Δημοσίευση: 1:03 π.μ. | 24/10/17

Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών έφτανε στην Άγκυρα, στον απόηχο των επαφών Τσίπρα στις ΗΠΑ, στο Αιγαίο έβγαιναν τα τουρκικά μαχητικά. Ο Κοτζιάς έχει μαζί του και το φάκελο των Ευρωπαίων που ζητούν πάγωμα των διαπραγματεύσεων με Τουρκία

Mε 37 παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών στον εθνικό εναέριο χώρο "καλοσώρισε" η Τουρκία τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος από τη Δευτέρα το απόγευμα βρίσκεται στην Αγκυρα.
Σήμερα το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με θέμα τη διεξαγωγή του 5ου Ανωτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δυο χωρών που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Οι προσωπικές σχέσεις των δύο υπουργών Εξωτερικών είναι πολύ καλές και αυτό βοηθάει να εξομαλυνθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στις διμερείς σχέσεις  σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.  Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας όμως έχει μαζί του και το φάκελο των Ευρωπαίων εταίρων πολλοι από τους οποίους ζητούν πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και διακοπή των κονδυλίων διότι δεν τηρεί τους κανόνες δικαίου και δεν συμμορφώνεται με το κοινό μεταρρυθμιστικό πλαίσιο.

Θα έχει ενδιαφέρον επίσης η τοποθέτηση του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με τη ελληνοαμερικανική  συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών F-16 καθώς μόλις ο Ταγιπ Ερντογάν έχει αφήσει πολλές αιχμές εναντίον του Ντοναλντ Τραμπ από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ελληνορωσική αμυντική συμφωνία για του S-400.

Αλεξία Τασούλη

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών