Μητσοτάκης: Οι ένοπλες δυνάμεις προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Μητσοτάκης: Οι ένοπλες δυνάμεις προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο

Δημοσίευση: 2:54 μ.μ. | 6/10/17

Στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “Πόντος” στη Νέα Σάντα του Κιλκίς, βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα επισκεπτόμενος βιομηχανίες και εργοστάσια της περιοχής

Με επίσκεψη στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “Πόντος” στη Νέα Σάντα του Κιλκίς συνέχισε σήμερα τη διήμερη περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εξήρε τις «μεγάλες επιχειρησιακές δυνατότητες» και το «υψηλό φρόνημα» των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι η εν λόγω ταξιαρχία αποτελεί μια από τις «αιχμές του δόρατος  που εξασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αφού ενημερώθηκε για την ιστορία της Ταξιαρχίας και ξεναγήθηκε στους χώρους του στρατοπέδου από τον διοικητή της Ταξίαρχο Πάρι Καπραβέλο εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων τονίζοντας ότι «σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες επιτελούν την αποστολή τους στο ακέραιο», υπογραμμίζοντας ακόμη ότι
«είναι πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και εκτός από την κύρια αποστολή τους προσφέρουν και ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «είχα τη χαρά να επισκεφθώ μια Ταξιαρχία, η οποία είναι, με μεγάλη επιτυχία, ενσωματωμένη στις καινούργιες ευρωπαϊκές δομές άμυνας,  οι οποίες δημιουργούνται» και συνέχισε λέγοντας πως «η χώρα μας, σε αυτήν τη συζήτηση, η οποία ανοίγει για το μέλλον της ευρωπαϊκής κοινής πολιτικής άμυνας, θα πρέπει να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο. Και είχα την ευκαιρία, και σήμερα, να διαπιστώσω, εδώ στη Νέα Σάντα και στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε ουσιαστικά, με πραγματικές επιχειρησιακές δυνατότητες σε αυτήν τη συζήτηση η οποία ανοίγει για την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας (ΚΕΒΕ) και δήλωσε ότι «επισκέπτομαι επιχειρήσεις που ανταγωνίζονται επιχειρήσεις του εξωτερικού και κόντρα στις αντιξοότητες και στο κλίμα των καιρών κάνουν επενδύσεις, προσλαμβάνουν εργαζόμενους, στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες» σημειώνοντας ότι «χωρίς ένα μεγάλο άλμα ιδιωτικών επενδύσεων η χώρα δεν θα προχωρήσει μπροστά».

Στην κατεύθυνση αυτή πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο λόγος που «σε κάθε περιοδεία μου, επισκέπτομαι παραγωγικές επιχειρήσεις για να σηματοδοτήσω, με αυτόν τον τρόπο, τη στήριξή μου στην υγιή επιχειρηματικότητα. Και, όταν μιλάμε για υγιή επιχειρηματικότητα, εννοούμε εταιρίες οι οποίες επενδύουν στην καινοτομία, φροντίζουν τους εργαζόμενούς τους, προσέχουν το περιβάλλον και κυρίως έχουν εξωστρέφεια και διάθεση να δουν το επιχειρείν και πέρα από τα σύνορα της χώρας. Και η δική σας επιχείρηση είναι μια τέτοια επιχείρηση. Γι’ αυτό και θέλω και προσωπικά να σας συγχαρώ για όλη τη δουλειά την οποία έχετε κάνει, ξεκινώντας με την προηγούμενη γενιά και - όπως με πολύ μεγάλη χαρά βλέπω - υπάρχει συνέχεια».

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη βιομηχανία παραγωγής και επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου ELVIAL. Ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου και ενημερώθηκε για την τεχνολογία αιχμής και τα ρομποτικά συστήματα που χρησιμοποιεί.

(Φωτογραφία Aρχείου)

Θοδωρής Λαπαναΐτης

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών