Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Πολυμερόπουλο για το «πλαστό» μεταπτυχιακό, στηρίζει όμως τον Αυγενάκη | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ο Μητσοτάκης διέγραψε τον Πολυμερόπουλο για το «πλαστό» μεταπτυχιακό, στηρίζει όμως τον Αυγενάκη

Δημοσίευση: 1:34 μ.μ. | 31/10/17

Πολυμερόπουλος: Το μεταπτυχιακό μου είχε ελεγχθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται ότι επικρατούν στην ΝΔ σε ότι αφορά τις διαγραφές στελεχών από τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.


Του Βαγγέλη Τριάντη  

Η περίπτωση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Βασίλη Πολυμερόπουλου είναι χαρακτηριστική. Όπως είχε αποκαλύψει πριν από ένα μήνα περίπου το documentonews.gr, ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με την υπ’ αριθμόν 26124 απόφαση και ημερομηνία 15/09/2017, για «χρήση υφ’ αρπαγής ψευδούς βεβαίωσης».

Πρόκειται για την περίφημη υπόθεση με τον τίτλο σπουδών που φέρεται να προσκόμισε στο Δήμο Αθηναίων κατά το παρελθόν ο κ. Πολυμερόπουλος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο επρόκειτο για πιστοποιητικό παρακολούθησης μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Β΄ Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτυσσόμενες χώρες, όχι όμως μεταπτυχιακό δίπλωμα (masters).

Με αυτό ο κ. Πολυμερόπουλος φέρεται να κατατάχθηκε σε ανώτερο βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο, ενώ το 2013 κατέλαβε και θέση προϊσταμένου διευθύνσεως του Δήμου Αθηναίων, καθώς μοριοδοτήθηκε με 160 μόρια σαν να κατείχε κανονικό μεταπτυχιακό. Μία μέρα μετά την αποκάλυψη του documentonews.gr, ο κ. Μητσοτάκης διέγραψε τον Πολυμερόπουλο από τη ΝΔ με μία λιτή ανακοίνωση. Την απόφαση διαγραφής ανακοίνωσε μάλιστα ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης.

Στη δική του περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο δε φαίνεται να δείχνει την ίδια ευαισθησία, παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται σε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ οι οποίες πραγματοποιήθηκαν έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, να συνομιλεί με πρόσωπο που έχει καταδικαστεί για εκβιασμό που έχουν καταδικαστεί για εκβιασμό και ερευνώνται για παράνομη εμπορία χρυσού και διακίνηση μαύρου χρήματος και συνθέτουν ένα δίκτυο με πλοκάμια στην πολιτική, την αστυνομία και την Εκκλησία.

Με λίγα λόγια δύο μέτρα και σταθμά για τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος φαίνεται ότι δεν ενοχλείται από τις συνομιλίες και τις «εξυπηρετήσεις» συνεργατών του με προβεβλημένη θέση στο κόμμα σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Πολυμερόπουλος: «Μνημείο υποκρισίας και προδοσίας»

Να σημειωθεί ότι σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Πολυμερόπουλος χαρακτηρίζει τη διαγραφή του ως «μνημείο υποκρισίας και προδοσίας» ενώ απέστειλε στο κόμμα εξώδικη διαμαρτυρία, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του, με την ανάκληση των «συκοφαντικών και δυσφημιστικών» αναφορών που περιέχονταν στην ανακοίνωση διαγραφής του.

Ο κ. Πολυμερόπουλος υποστηρίζει ότι «η γνησιότητα του επίμαχου τίτλου σπουδών έχει αποδειχθεί περίτρανα και σε αντίθεση με όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ έχει ελεγχθεί η γνησιότητα τόσο του πτυχίου όσο και του πιστοποιητικού παρακολούθησης του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών μου, κατά τον έλεγχο που έγινε το 2013, όταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο νυν πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο κ. Πολυμερόπουλος κατακρίνει την ηγεσία της ΝΔ, καθώς όπως αναφέρει, προχώρησε στη διαγραφή του δίχως να έχει προηγουμένως ενημερωθεί σχετικά, να έχει ζητήσει εξηγήσεις από τον ίδιο και να έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη από το καταστατικό του κόμματος πειθαρχική διαδικασία, ενώ υποστηρίζει ότι η απόφαση διαγραφής του ήταν βεβιασμένη και υπαγορευμένη από τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, προκειμένου η ηγεσία του κόμματος «να φανεί άτεγκτη απέναντι σε φαινόμενα δήθεν διαφθοράς».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών