Ο Τσαβούσογλου επαναφέρει το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ο Τσαβούσογλου επαναφέρει το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών

Δημοσίευση: 6:40 μ.μ. | 24/10/17

Στο ζήτημα των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν ζητήσει διεθνή προστασία στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 επανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στην Άγκυρα

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να δίνει «καταφύγιο», αλλά να εκδίδει μέλη του δικτύου του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος.

Ο κ. Τσαβούσογλου υποστήριξε επίσης ότι η Τουρκία διαπιστώνει παρουσία μελών του του κουρδικού PKK και της ακροαριστερής ομάδας DHKP-C στην Ελλάδα. Και οι δύο αυτές οργανώσεις που έχουν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατικές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι αιτήσεις ασύλου εξετάζονται από την δικαστική εξουσία, η οποία αποφασίζει ελεύθερα, ανεξάρτητα αν οι αποφάσεις τους δεν αρέσουν σε ορισμένους.

«Οι αποφάσεις για το άσυλο λαμβάνονται από την ελληνική δικαιοσύνη και πρέπει να γίνονται σεβαστές, ακόμα και όταν δεν είναι ευχάριστες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επισήμανε πως υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα, αλλά οι δύο πλευρές αναπτύσσουν θετική ατζέντα «για να προχωρήσουμε στις μεταξύ μας σχέσεις».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών  βρίσκεται σε διπλωματικό ταξίδι στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να προαναγγέλλει πως θα απευθύνει πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών