​Παππάς: Να αποκατασταθεί η σχέση ανάμεσα σε πολίτες και ΟΑΣΘ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

​Παππάς: Να αποκατασταθεί η σχέση ανάμεσα σε πολίτες και ΟΑΣΘ

Δημοσίευση: 1:16 μ.μ. | 11/10/17

«Ο ρόλος των ελεγκτών είναι να γίνουν σύμβουλοι των επιβατών και όχι αστυνομικοί»

Συνάντηση με ελεγκτές του ΟΑΣΘ είχε σήμερα ο Στέλιος Παππάς. Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο πρόεδρος του Οργανισμού τόνισε με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι «θέλουμε να αποκαταστήσουμε
καινούρια σχέση ανάμεσα στους πολίτες και τον Οργανισμό. Οι συνάδελφοι που είναι πάνω στα λεωφορεία, είτε είναι οδηγοί είτε ελεγκτές, είναι φίλοι για το κοινό και αυτό μπορεί να το καταλάβει και το κοινό και να τους βοηθήσει στο έργο τους και εκείνοι να αισθάνονται πιο άνετα».

Επίσης, όπως επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο ρόλος των ελεγκτών είναι να γίνουν «σύμβουλοι των επιβατών και όχι αστυνομικοί», ενώ υπογράμμισε ότι οι συγκοινωνίες είναι κοινό αγαθό και απηύθυνε έκκληση και στους επιβάτες, ώστε να συνδράμουν στην αποκατάσταση μιας σχέσης που είχε κλονιστεί.

Ο κ. Παππάς κατέστησε σαφές ότι δεν θα γίνει αύξηση εισιτηρίου και δεν θα απολυθεί κανείς. «Βεβαίως, υπάρχει μπροστά μας η ανάγκη να φτιάξουμε ένα νέο οργανόγραμμα και φυσικά εφόσον περισσεύει προσωπικό θα το διοχετεύσουμε σε άλλες υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι πλέον βρίσκονται στον δρόμο 417 λεωφορεία από 240 τον περασμένο Αύγουστο και ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκαθάρισης, ενώ βρίσκεται σε λειτουργία ο Οργανισμός, με στόχο την εξυγίανση του. «Για εμάς είναι διπλός ο στόχος: να εξασφαλίσουμε τη διαδικασία μιας διαφανούς διαδικασίας αποτίμησης της περιουσίας του οργανισμού και το δεύτερο σε αυτό το διάστημα να εξασφαλίσουμε και την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες», είπε.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης η φάση του ισολογισμού έναρξης. Έχουν γίνει απογραφές κλπ, είμαστε στην τελευταία φάση του παραλληλισμού των απογραφών λογιστικών και πραγματικών, θα γίνουν και τα τελικά στοιχεία, θα δούμε και το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών και με βάση αυτά θα αρχίσει μια νέα διαδικασία όπου πλέον θα δούμε μεγαλύτερα βάθη στον τομέα της διαχείρισης». Παράλληλα σχολίασε ότι αν βρεθούν ατασθαλίες, θα προχωρήσουν δικαστικές διαδικασίες.

Τέλος, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι τους δύο τελευταίους μήνες δόθηκαν όλοι οι καθυστερούμενοι μισθοί στους εργαζόμενους και πλέον πληρώνονται κανονικά από αυτόν τον μήνα. Επισήμανε ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις για μια σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων είναι και το ασυμβίβαστο σε ό,τι αφορά την εργασία σε διαφορετικούς φορείς που συναλλάσσονται μεταξύ τους. Υπενθύμισε ότι για τους μαθητές δεν χρειάζεται πάσο αλλά μπορούν να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία με την ταυτότητά τους. Σε ό,τι αφορά, άλλωστε, τα παιδιά που δεν έχουν ακόμη δελτίο ταυτότητας διευκρίνισε ότι δεν χρειάζεται τίποτε.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών