Πάτρα: Επικοινωνία Πελετίδη-Κουρουμπλή για τη γραμμή Πάτρα-Ιθάκη-Κεφαλλονιά | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Πάτρα: Επικοινωνία Πελετίδη-Κουρουμπλή για τη γραμμή Πάτρα-Ιθάκη-Κεφαλλονιά

Δημοσίευση: 1:07 μ.μ. | 23/10/17

Την Τετάρτη η απόφαση του ΣΑΣ   

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επικοινώνησε σήμερα, Δευτέρα 23 Οκτώβρη, τηλεφωνικά με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πάτρας – Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής γιατί αποτελεί δίκαιο αίτημα των κατοίκων των δύο νησιών, αλλά και των κατοίκων της Πάτρας που συναλλάσσονται με τα νησιά αυτά.

Τόνισε ότι προϋπόθεση για τη λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής δεν μπορεί να αποτελεί η «βιωσιμότητα» και ο «ανταγωνισμός» μεταξύ των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στις ακτοπλοϊκές γραμμές.

Η σύνδεση της Πάτρας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, εξυπηρετεί ζωτικές λαϊκές ανάγκες που δεν πρέπει  να θυσιαστούν στο βωμό τους κέρδους των εφοπλιστών.

Την Τετάρτη η απόφαση

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, αναμένεται η οριστική απόφαση για το θέμα της επαναλειτουργίας της γραμμής Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη, από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Μόνη απαίτηση της εταιρείας Kefalonian Lines, όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να αναλάβει την επαναλειτουργία της γραμμής Πάτρα – Σάμη και Ιθάκη σε ετήσια βάση, είναι τα δρομολόγια με αφετηρία την Κυλλήνη να έχουν απόσταση 2 ωρών μεταξύ τους έτσι ώστε να υπάρχει διασπορά δρομολογίων.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών