Παυλόπουλος: Πρώτος και βασικός μας στόχος είναι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Παυλόπουλος: Πρώτος και βασικός μας στόχος είναι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Δημοσίευση: 3:20 μ.μ. | 6/10/17

Στόχος είναι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, λόγω της μοναδικότητάς του για όλο τον πολιτισμό της Δύσης, τόνισε ο κ Παυλόπουλος που συναντήθηκε με την Επτανησιακή Συνομοσπονδία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο μέλη της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, τα οποία τον ενημέρωσαν και ζήτησαν να γίνει αρωγός στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για την επιστροφή όλων των στοιχείων πολιτισμού στον τόπο όπου γεννήθηκαν.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, πρώτος και βασικός μας στόχος, είναι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, λόγω της μοναδικότητας του Παρθενώνα για όλο τον πολιτισμό της Δύσης.

«Δεν υπάρχει άλλο μνημείο στον κόσμο, το οποίο να εκπέμπει αυτούς τους συμβολισμούς. Και για αυτό η Ανθρωπότητα οφείλει σε αυτό το μνημείο, με τα στοιχεία που υπάρχουν βεβαίως ακόμα μέχρι σήμερα, παντού στον κόσμο, ν' αποκτήσει την ολοκληρωμένη μορφή, την οποία οφείλουμε να αναδείξουμε. Και όχι μόνο για την Ελλάδα, για όλη τη Δύση και ιδίως για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών