Πετρόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Πετρόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Δημοσίευση: 10:54 π.μ. | 11/10/17

Τα 275 εκατ. της υποδόσης θα δοθούν για την πληρωμή συντάξεων, όπως δήλωσε ο υπουργός

Στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος,
τονίζοντας ότι υπάρχει μεν θέμα με τα ετήσια εισοδήματα άνω των 70.000 ευρώ, αλλά εξαρτάται από την ηλικία και την κλίμακα.

Σε ό,τι αφορά στις συντάξεις, ο υφυπουργός είπε ότι 50.000 βρίσκονται σε αναμονή άνω των 90 ημερών, ενώ το 2015 ο αριθμός αυτός έφτανε 165 χιλιάδες.

Σημείωσε ότι από την υποδόση που θα πάρει η Ελλάδα, τα 275 εκατ. Ευρώ θα δοθούν για συντάξεις.
Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι υπέγραψε σχετική απόφαση με την οποία δίνεται η δυνατότητα για όσους έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας να αναγνωρίσουν έως και 5 μήνες ασφάλισης, από έναν μήνα που ίσχυε μέχρι σήμερα. Η αναγνώριση αυτού του χρόνου ασφάλισης γίνεται μετά από αίτηση του εργαζόμενου στον ασφαλιστικό του φορέα.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην υπόθεση των χαμένων χαμένων αρχείων οφειλετών του ταμείου των υγειονομικών του ΤΣΑΥ που κατήγγειλε στη Βουλή και χαρακτήρισε την υπόθεση σκανδαλώδη. Όπως είπε, το 2013 έσβησαν αρχεία οφειλετών, εστάλησαν οι υπολογιστές σε εταιρία στη Βρετανία, αλλά επέστρεψαν χωρίς να έχουν ανακτηθεί τα αρχεία και πρόσθεσε ότι το πόρισμα της ΕΔΕ ανέφερε ότι δεν ήταν αξιόλογα αρχεία και άρα δεν εντοπίζεται πρόβλημα και ευθύνη.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών