Σταθάκης: 100 οι δόσεις για τα πρόστιμα αυθαιρέτων | Greek-iNews.gr

NEWS ALERT:

Σταθάκης: 100 οι δόσεις για τα πρόστιμα αυθαιρέτων

Δημοσίευση: 1:26 μ.μ. | 11/10/17

«Το 120 είναι πολύ, το 80 θα γίνει 100» είπε ο Γιώργος Σταθάκης αναφορικά με τις δόσεις του ενιαίου ειδικού προστίμου για τα αυθαίρετα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου κατά τη συζήτηση του ν/σ του ΥΠΕΝ: «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος»

του Άγγελου Προβολισιάνου

Παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει επί των ζητημάτων που τέθηκαν και συγκεκριμένα για το κατά πόσο θα δημιουργηθεί νέα γενιά αυθαιρέτων, ο υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι η δικλείδα ασφαλείας που θεσπίζεται σχετίζεται με την αφαίρεση της άδειας του μηχανικού και το δειγματολογικό έλεγχο.

Ειδικότερα, ο κ. Σταθάκης επισήμανε πως αν συναινεί κάποιος μηχανικός στην ανέγερση αυθαιρέτου θα «έχει συνέπειες», καθώς θα του αφαιρείται η άδεια. Πρόσθεσε δε ότι ο δειγματολογικός έλεγχος που θα διεξάγεται από τις Υπηρεσίες Δόμησης θα καλύπτει το 30% των αδειών. Αναφορικά με το ενδεχόμενο να μην γνωρίζει ο μηχανικός ότι πρόκειται να παρέχει αρωγή για την ανέγερση αυθαιρέτου, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε πως ο μηχανικός θα έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο μηχανισμό προέγκρισης.

Για τα πρόστιμα, ο υπουργός εξέφρασε την άποψη πως πρόκειται για ευνοϊκότερο νόμο σε σχέση με τον προηγούμενο, ενώ σύμφωνος ήταν για την ίση μεταχείριση όσων μεταπηδήσουν από τον προηγούμενο στον καινούριο νόμο, κερδίζοντας τη μείωση ύψους 30%.

Όσον φορά τις δόσεις καταβολής του προστίμου, διευκρίνισε πως οι 120 είναι πολλές, συμπληρώνοντας πως οι 80 θα γίνουν 100.

Τέλος, απαντώντας σε βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος αναφέρθηκε σε κάποιες συνομιλίες του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη, είπε: «Όταν ολοκληρώσετε την ανάγνωσή του βιβλίου θα μπορέσουμε να συζητήσουμε για την ακρίβεια ή μη των συνομιλιών που αναγράφονται».

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών