Στην Ευρώπη εργασία, στην Ελλάδα… ανεργία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Στην Ευρώπη εργασία, στην Ελλάδα… ανεργία

Δημοσίευση: 1:45 μ.μ. | 14/10/17

Οι μισθοί στη χώρα μας το 2016 ήταν χαμηλότεροι από το 2014

Η οικονομία της ευρωζώνης επιστρέφει σε επιδόσεις στα προ κρίσης επίπεδα, με την ανεργία να κινείται σε χαμηλό οκταετίας και τους μισθούς να αυξάνονται.

Την ίδια στιγμή, γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η Ελλάδα που υπέστη και το μεγαλύτερο πλήγμα από την κρίση προσπαθεί να ανακάμψει, αλλά επειδή έχασε πολύ χρόνο, εξακολουθεί να απέχει σημαντικά σε επιδόσεις από τις άλλες χώρες.

Αυτό το συμπέρασμα που προκύπτει από τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της Κομισιόν με τίτλο «Εξελίξεις ως προς την αγορά εργασίας και τους μισθούς στην Ευρώπη», που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Όπως επισημαίνει η έκθεση, η απασχόληση στην Ε.Ε. ξεπέρασε τα αντίστοιχα επίπεδα πριν από την κρίση καθώς οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 235 εκατομμύρια. Στο 7,6% διαμορφώνεται το ποσοστό ανεργίας και επομένως, προσεγγίζει τα επίπεδα που καταγράφονται πριν από την ύφεση. Σύμφωνα με την Επιτροπή, έχει καταστεί ευκολότερη η ανεύρεση εργασίας για τους ανέργους, με τους μισθούς να έχουν αυξηθεί το 2016 κατά 1,2% στην ευρωζώνη, ενώ καταγράφηκε αύξηση σε όλα σχεδόν τα κράτη μέλη.

Σχετικά με την Ελλάδα, το ποσοστό απασχόλησης είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη, αφού δεν ξεπερνάει το 52%, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 66,1%, στην ευρωζώνη 65,4% και στη Σουηδία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη επίδοση, στο 76%. Πάντως, σε σχέση με το 2014 η απασχόληση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 2,6 ποσοστιαίες μονάδες. Σε σχέση με τους μισθούς τη διετία 2014-2015, στην Κύπρο και στην Ελλάδα σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες μειώσεις στην ευρωζώνη, οι οποίες κυμάνθηκαν από -2 έως -3% ενώ το 2016 η Ελλάδα κινήθηκε με μικρό θετικό πρόσημο.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών