Ηλεία: Στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας η Αφή ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ηλεία: Στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας η Αφή ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες

Δημοσίευση: 9:12 π.μ. | 24/10/17

Στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠιονγκΤσανγκ 2018»

Στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, στις 12:00 το μεσημέρι, κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠιονγκΤσανγκ 2018», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και του Πρωθυπουργού της Νότιας Κορέας Λι Νακ Γιον.


Από το τελετουργικό, στο Ναό της Ήρας.


Εντυπωσιακή η χορογραφία της τελετής, με την «υπογραφή» της Αρτέμιδας Ιγνατίου

Η απόφαση, για τη μη αλλαγή χώρου διεξαγωγής της Τελετής Αφής – παρά τον κίνδυνο κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει, σύμφωνα με τα δελτία καιρού, την περιοχή – ελήφθη ομόφωνα, στην σύσκεψη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Ολυμπία, μετά την ολοκλήρωση, με επιτυχία, της τελικής πρόβας, την οποία παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, με μέλη της Ολομέλειας.


Η Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου δίνει το Ολυμπιακό Φως στον πρώτο λαμπαδηδρόμο …κι ένα κλαδί ελιάς.

Άργησε, αλλά, άναψε

Η τελετή ξεκίνησε, όπως πάντα, στο Ναό της Ήρας, με τον παραδοσιακό τρόπο και όταν άναψε η Ιερή Φλόγα, μετά από αρκετά λεπτά και με την δεύτερη προσπάθεια της Πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου – αφού την στιγμή εκείνη ένα μαύρο σύννεφο κάλυψε τον ήλιο – ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί, ξέσπασε σε χειροκροτήματα.


Πλήθος κόσμους, Έλληνες και ξένοι, ανάμεσα τους και πολλοί μαθητές, παρακολούθησαν τη γενική πρόβα.

Την ίδια στιγμή, μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, σχημάτιζαν στην πλαγιά του Αρχαίου Σταδίου, τους Πέντε Ολυμπιακούς Κύκλους.


Μια από τις Ιέρειες, απελευθερώνει στον ουρανό, ένα λευκό περιστέρι

Στο Αρχαίο Στάδιο, οι Ιέρειες και οι Κούροι, εκτέλεσαν με επιτυχία τη χορογραφία, σε έμπνευση και σκηνοθεσία της Χορογράφου Αρτέμιδας Ιγνατίου, που βασίστηκε στη σύνθεση του Γιάννη Ψειμάδα και ήταν για μια ακόμα φορά εντυπωσιακή.


Ο 1ος Λαμπαδηδρόμος Απόστολος Αγγέλης, δήλωσε ενθουσιασμένος και συγκινημένος για τον σημαντικό ρόλο που του ανατέθηκε

Έτοιμος για μετάλλιο ο 1ος Λαμπαδηδρόμος

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την Πρωθιέρεια να παραδίδει την φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Απόστολο Αγγέλη, που δήλωσε συγκινημένος και ενθουσιασμένος για τον σημαντικό ρόλο που του ανατέθηκε, να ξεκινήσει την λαμπαδηδρομία για τους Χειμερινούς Αγώνες του ΠιόνγκΤσανγκ, ευχόμενος να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το ταξίδι της Ιερής Φλόγας σε όλο τον κόσμο. Τέλος, δήλωσε έτοιμος αγωνιστικά να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να κατακτήσει την καλύτερη δυνατή θέση.


Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, παρακολούθησε την πρόβα, με τον Γ.Γ Μανώλη Κολυμπάδη και τον Δημ. Σύμβουλο Αρχαίας Ολυμπίας (και φίλο) Πανάγο Παντελάκο
Εκατοντάδες επισκέπτες

Εκατοντάδες επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, συγκεντρώθηκαν στον χώρο γύρω από το Ναό της Ήρας, προκειμένου να παρακολουθήσουν την γενική πρόβα. Ο χώρος κατακλείστηκε επίσης και από δεκάδες διαπιστευμένους φωτογράφους και δημοσιογράφους από Ελληνικά και ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που θέλησαν να φυλακίσουν στα καρέ τους την μοναδική και εξαιρετικής σημασίας στιγμή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας από την γενική τελική πρόβα, η οποία κάνει ήδη τον γύρο του  κόσμου.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών