Συγγνώμη από την ισπανική κυβέρνηση στους Καταλανούς για την ωμή βία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Συγγνώμη από την ισπανική κυβέρνηση στους Καταλανούς για την ωμή βία

Δημοσίευση: 3:56 μ.μ. | 6/10/17

Συγγνώμη για την πραγματικά σκληρή βία που ασκήθηκε στους Καταλανούς κατά τη διάρκεια της ημέρας του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της, ζήτησε η ισπανική κυβέρνηση

Ειδικότερα, εκείνος που ζήτησε συγγνώμη ήταν ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην Καταλονία. Υπενθυμίζεται πως εκατοντάδες Καταλανοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια που ξέσπασαν την ημέρα του δημοψηφίσματος.

Η ισπανική αστυνομία έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο. Χρησιμοποίησε ωμή βία με σκοπό να σταματήσει την εκλογική διαδικασία. Μάλιστα, χρησιμοποίησε μέχρι και πλαστικές σφαίρες εναντίον των Καταλανών. Όλα αυτά ήταν πράξεις της ισπανικής κυβέρνησης οι οποίες καταπάτησαν και στέρησαν θεμελιώδη ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα.

Εν τω μεταξύ, το καταλανικό κοινοβούλιο και προχωρά σε ανακήρυξη ανεξαρτησίας. Ειδικότερα, το κοινοβούλιο της Καταλονίας θα συγκληθεί τη Δευτέρα αψηφώντας την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απαγόρευση σύγκλησης της ολομέλειας του τοπικού κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του καταλανικού τμήματος εξωτερικών υποθέσεων.

Βαθαίνοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα σε εκείνους που υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας, ο Ραούλ Ρομέβα δήλωσε στο BBC πως το περιφερειακό κοινοβούλιο της Καταλονίας θα λάβει απόφαση για την ανεξαρτησία υπακούοντας ουσιαστικά στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ανέστειλε τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της Καταλονίας που είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα και κατά την οποία οι καταλανοί ηγέτες αναμενόταν να ανακηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, έπειτα από τη διεξαγωγή, την 1η Οκτωβρίου, ενός απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την απόσχιση.

«Το κοινοβούλιο θα συζητήσει, το κοινοβούλιο θα συγκληθεί. Θα υπάρξει συζήτηση και αυτό είναι σημαντικό», δήλωσε ο Ρομέβα στο BBC απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα συμβεί τη Δευτέρα, ενώ πρόσθεσε πως η κρίση θα επιλυθεί με πολιτικά, όχι δικαστικά, μέσα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών