Συνεδριάζει εκτάκτως η ΕΕΤΤ για τον κομματικό σύμβουλο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Συνεδριάζει εκτάκτως η ΕΕΤΤ για τον κομματικό σύμβουλο

Δημοσίευση: 12:13 π.μ. | 12/10/17

Μετά την παραδοχή εκ μέρους της τομεάρχη της ΝΔ για θέματα Ψηφιακής Πολιτικής, ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ είναι σύμβουλός της, η Αρχή συγκαλείται για στάθμιση της κατάστασης

Την Πέμπτη συνεδριάζει εκτάκτως η ΕΕΚΤ για την υπόθεση Παπαουλάκη. Μετά την παραδοχή από την τομεάρχη της ΝΔ για θέματα Ψηφιακής Επικοινωνίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ότι ο Αντιπρόεδρος της Αρχής, Νίκος Παπαουλάκης, είναι σύμβουλός της, η Αρχή συγκαλείται εκτάκτως, για να σταθμίσει την κατάσταση.

Νωρίτερα, σχολιάζοντας την αποκάλυψη της εφημερίδας "Εθνος" για το θέμα, πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ανέφεραν, ότι είναι προφανές το ασυμβίβαστο, ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, να είναι σύμβουλος της Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, "όπως και η ίδια η Άννα Ασημακοπούλου ομολόγησε".
Παράβαση της νόμιμης υποχρέωσης, επιφέρει πειθαρχική ευθύνη
Συγκεκριμένα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, "το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 4070/2012, όπως ισχύει, ορίζει ότι ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και, για το λόγο αυτό, τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας. Η ομολογία ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ λειτουργεί ως σύμβουλος βουλευτή συνιστά παράβαση της προαναφερθείσας νόμιμης υποχρέωσης και επιφέρει πειθαρχική ευθύνη σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4070/2012, προσέθεταν οι πηγές του υπουργείου ΨΗΠΤΕ και επεσήμαναν ότι "Προφανώς και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θεωρεί αυτονόητη την πρόθεση της ΕΕΤΤ να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για την υπόθεση του κ. Παπαουλάκη".


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών