Τελευταία προσπάθεια Τσοχατζόπουλου - Σμπώκου να «κερδίσουν» ελαφρυντικό | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τελευταία προσπάθεια Τσοχατζόπουλου - Σμπώκου να «κερδίσουν» ελαφρυντικό

Δημοσίευση: 8:11 μ.μ. | 30/10/17

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί σε δύο ώρες

Λίγο πριν το Πενταμελές Εφετείο αποφανθεί για την αναγνώριση ή όχι ελαφρυντικών στους 16 καταδικασθέντες για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» στην υπόθεση των εξοπλιστικών Άκης Τσοχατζόπουλος και Γιάννης Σμπώκος επιχείρησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι το δικαιούνται.

Οι δυο κατηγορούμενοι είναι οι μόνοι για τους οποίους οι εισαγγελείς της έδρας είπαν «όχι» στην αναγνώριση ελαφρυντικών με τον πρώην υπουργό να εξοργίζεται. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, πριν από λίγο, επιτέθηκε εκ νέου στον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο, επισημαίνοντας: «Πρότεινε κάτι που είναι ανύπαρκτο. Με αδικεί, με παρουσιάζει σαν να είχα σχέδιο. 26χρονια ήμουν εκλεγμένος βουλευτής, υπουργός επτά φορές, δεν μπορεί να υπάρχει αμφισβήτηση ως προς τον πρότερο έντιμο βίο. Αναγνωρίστηκε από άλλο δικαστήριο, επίσης, πενταμελές, ο πρότερος έντιμος βίος, είναι αυτός που έχω να δώσω στο παιδί μου, στην οικογένεια μου, μετά από έξι χρόνια που πέρασα στο Κορυδαλλό».

Όταν πήρε το λόγο ο Γιάννης Σμπώκος επανέλαβε πως διασύρεται και υπερασπίστηκε το δικαίωμα του σε ένα ελαφρυντικό υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων :«Το μετάλλιο που πήρα δεν μου το έδωσε η ελληνική πολιτεία, αλλά μια άλλη χώρα για την προσφορά που πήγα εθελοντικά να κάνω. Λυπάμαι που τα λέω αυτά. Ήταν εθελοντική συμμετοχή, κανείς δεν με διέταξε να πάω. Πείτε μου έναν γενικό γραμματέα που μπαίνει μέσα στα θεμέλια για να σώσει ανθρώπους! Θα μου διαγράψετε την διαδρομή μου, γιατί; Σαν φοιτητής του Πολυτεχνείου, ήμουν από τους 4 που διεκόπη η αναβολή λόγω της αντιδικτατορικής δράσης. Είχα λόγο να κάνω 1000 μεροκάματα στο ψυχιατρείο και να βοηθάω; Το έκανα επειδή το ήθελα.

Ακόμα και τώρα ελπίζω ότι θα μου δώσετε τα ελαφρυντικά. Πέντε χρόνια διασύρομαι...».

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί σε δύο ώρες.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών