Τρεις εβδομάδες μετά, οι υπογραφές για το Ελληνικό | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τρεις εβδομάδες μετά, οι υπογραφές για το Ελληνικό

Δημοσίευση: 8:49 μ.μ. | 30/10/17

Οι υπογραφές άργησαν τρεις εβδομάδες για την κήρυξη μέρους του ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου

Με τρεις βδομάδες καθυστέρηση, αλλά χωρίς αντιδράσεις από τους επενδυτές (την ώρα που υπήρχαν  έντονες διαμαρτυρίες  ακόμη και με 5 ημερών καθυστέρηση στη συνεδρίαση του  ΚΑΣ!)
η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου έβαλε σήμερα την υπογραφή της  στην απόφαση κήρυξης μέρους του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ως αρχαιολογικού χώρου. Πρόκειται για  280 διάσπαρτα στρέμματα  μέσα στο πρώην αεροδρόμιο, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και το λόφο Χασάνη.

Εφόσον μπήκε επιτέλους η πρώτη υπογραφή   ζητούμενο είναι η άμεση έκδοση του ΦΕΚ, που θα ανοίξει το δρόμο για την υπογραφή της έτερης  απόφασης του ΚΑΣ για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης  Ανάπτυξης(ΣΟΑ) και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), που αφορά στην επένδυση αυτή καθεαυτή.

 Είναι γνωστό, παρόλο που οι αποφάσεις του ΚΑΣ είναι εν πολλοίς  ανώδυνες για όλες τις πλευρές, ότι επιμένει  η ασυμφωνία μεταξύ ΚΑΣ και επενδυτών για το ύψος των ανεγειρόμενων κτηρίων, καθώς οι δεύτεροι  σχεδίαζαν  την κατασκευή ουρανοξυστών,ενώ το ΚΑΣ έβαλε κόφτη στα 156 μέτρα.

 Ειναι προφανές ότι η κ.Κονιόρδου με τη χρονοτριβή κερδίζει χρόνο προσπαθώντας να συνταιριάξει τα αταίριαστα. Είναι ο λόγος που καχύποπτη η Ενωση Ελλήνων Αρχαιολόγων  έχει ζητήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Συμβουλίου, ώστε να ελεγχθεί η εγκυρότητα των υπουργικών αποφάσεων που τελικά θα υπογραφούν.


Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών