Τσίπρας: Στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στον θρησκευτικό εξτρεμισμό και την τρομοκρατία | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Τσίπρας: Στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στον θρησκευτικό εξτρεμισμό και την τρομοκρατία

Δημοσίευση: 11:28 μ.μ. | 30/10/17

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αντιμετώπιση του θρησκευτικού εξτρεμισμού και του φαινομένου της τρομοκρατίας. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας»

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αντιμετώπιση του θρησκευτικού εξτρεμισμού και του φαινομένου της τρομοκρατίας. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στη 2η Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που πραγματοποιείται στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, περιέγραψε ως προτεραιότητα της κυβέρνησης την άσκηση μιας ενεργητικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, η οποία θα επιτρέπει στην Ελλάδα να αξιοποιεί τη γεωπολιτική της θέση και να προωθεί την ειρήνη και τη σταθερότητα ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας.

Μιλώντας στη 2η Διεθνή Διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που πραγματοποιείται στην Αθήνα υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αντιμετώπιση του θρησκευτικού εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας, την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι μπροστά στις προκλήσεις της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες δεν περιορίζονται στη Μέση Ανατολή, «αλλά αγγίζουν ολοένα και περισσότερο την Ευρώπη, τον πυρήνα της Ευρώπης και τις δυτικές κοινωνίες, η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει σιωπηρή ή απούσα και δεν είναι σιωπηρή και απούσα».

Επισήμανε εξάλλου, μεταξύ άλλων, την επιμονή της Ελλάδας στις αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της ανεκτικότητας, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, «όπως αποδείξαμε κατά την προσφυγική κρίση, όπου η Ελλάδα σήκωσε το βάρος της ανθρωπότητας στις πλάτες της».

Αναφερόμενος στη διάσκεψη για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό, είπε πως η παρέμβαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία την παρούσα περίοδο κατά την οποία οι συγκρούσεις και τα φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας, μισαλλοδοξίας και θρησκευτικού φανατισμού στη Μέση Ανατολή, εντείνονται.

«Και η θρησκεία ή η διαφορετική πολιτισμική παράδοση, χρησιμοποιούνται ως όχημα και άλλοθι, για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τη βία, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την περιθωριοποίηση των θεσμών και την αποδυνάμωση της Δημοκρατίας. Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις, οι οποίες δεν περιορίζονται στη Μέση Ανατολή αλλά αγγίζουν ολοένα και περισσότερο την Ευρώπη και τις δυτικές κοινωνίες, η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει σιωπηρή ή απούσα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «είμαστε η μόνη χώρα που ανήκει στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ και την ίδια στιγμή βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Ήμασταν και είμαστε η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που ζήσαμε και ζούμε τις συνέπειες συγκρούσεων μέσω της προσφυγικής κρίσης. Ξέρουμε λοιπόν πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η διατήρηση του θρησκευτικού και πολιτιστικού πλουραλισμού στη Μέση Ανατολή για το μέλλον της Ευρώπης. Και το αντίστροφο.

Πόσο σημαντικό είναι η Ευρώπη να συμβάλλει στην ειρήνη και την σταθερότητα της Μέσης Ανατολής με αποφασιστικότητα, αλλά και στη βάση του διεθνούς δικαίου και των δημοκρατικών και ανθρωπιστικών αξιών. Όχι επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος».


Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών