Βάζουν σκηνές για τους υπεράριθμους πρόσφυγες στη Χίο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Βάζουν σκηνές για τους υπεράριθμους πρόσφυγες στη Χίο

Δημοσίευση: 1:07 μ.μ. | 3/10/17

Ο αριθμός των φιλοξενουμένων στην ΒΙΑΛ υπερβαίνει τους 1.300

Την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού σκηνών στο κέντρο ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου, άρχισαν τα συνεργεία το πρωί της
Δευτέρας προκειμένου να στεγασθούν υποτυπωδώς οι υπεράριθμοι πρόσφυγες και μετανάστες, που φιλοξενούνται στο κέντρο.

Η εγκατάσταση των σκηνών γίνεται σε χώρο εκτός της περιφραγμένης έκτασης της ΒΙΑΛ, ο οποίος, ωστόσο, έχει παραχωρηθεί από τον δήμο Χίου στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τις ανάγκες λειτουργίας του κέντρου.

Ο χώρος αυτός διαμορφώθηκε κατάλληλα τις προηγούμενες ημέρες, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται ότι θα τοποθετηθεί και η ανάλογη περίφραξη αναφέρει ο astraparis.gr.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και μονάδες των ΜΑΤ για το ενδεχόμενο δυναμικής αντίδρασης των κατοίκων του Χαλκειούς, αν και εκεί βρίσκεται πολύ μικρός αριθμός κατοίκων, καθώς και η επιτροπή τους, η οποία ζητά από τους υπεύθυνους της ΒΙΑΛ εξηγήσεις για τις εργασίες επαύξησης της δυναμικότητας του κέντρου.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εγκατασταθούν ενδεχομένως και 15 μεγάλες σκηνές.

Σήμερα ο αριθμός των φιλοξενουμένων στην ΒΙΑΛ υπερβαίνει τους 1.300, δηλαδή είναι κατά πολύ μεγαλύτερος της δυναμικότητάς της και με το δεδομένο ότι ο καταυλισμός της Σούδας δεν δέχεται πλέον νέες αφίξεις προκύπτει θέμα με την στοιχειωδώς ανεκτή φιλοξενία όσων καταφτάνουν στο νησί και οδηγούνται στην ΒΙΑΛ.

Πρέπει, βεβαίως, να επισημανθεί ότι αυτό δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα, γιατί -ούτως ή άλλως- οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων και μεταναστών στην ΒΙΑΛ δεν βελτιώνονται ουσιωδώς με την εγκατάσταση των σκηνών. Το πρόβλημα εν μέρει αμβλύνεται ενόψει μάλιστα των καιρικών συνθηκών του φθινοπώρου (βροχές, κρύο).

Όπως κατ' επανάληψη έχει τονισθεί από όλες τις πλευρές ουσιαστική λύση αποτελεί η βελτίωση των συνθηκών διαμονής στην ΒΙΑΛ και η αποσυμφόρηση του κέντρου με την επιτάχυνση όλων των διαδικασιών εξέτασης του ασύλου και μεταφοράς όσων δικαιούνται άσυλο στην ηπειρωτική χώρα.

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών