Υπεγράφη η σύμβαση 'σταθμός' για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Υπεγράφη η σύμβαση 'σταθμός' για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο

Δημοσίευση: 9:10 μ.μ. | 13/10/17

Απελευθερώνεται η αγορά των σιδηροδρομικών μεταφορών με την υπογραφή της σύμβασης ΟΣΕ – Rail Cargo

Νέα δεδομένα από σήμερα το απόγευμα στις σιδηροδρομικές μεταφορές, καθώς ιδιωτικές εταιρείες θα μπορούν να εκτελούν εμπορικό μεταφορικό έργο. Ταυτόχρονα, η ενέργεια αυτή δημιουργεί συνθήκες τέτοιες για τη μετεξέλιξη της Ελλάδας σε διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο.

Στα γραφεία του ΟΣΕ στο κέντρο της Αθήνας, υπογράφηκε λοιπόν η σύμβαση με την Rail Cargo - Goldair για την κυκλοφορία των εμπορευματικών τρένων της στο δίκτυο του ΟΣΕ.

Η υπογραφή έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη και τον Κωσταντίνο Καλλίνικο – πρόεδρο ΔΣ Rail Cargo Logistics Goldair και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Goldair Group. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Αποστολόπουλος, ο γενικός διευθυντής Δικτύου Γρηγόρης Σαμπατατακάκης και άλλα στελέχη του Ο.Σ.Ε., ο Iάκωβος Κισέογλους – διευθύνων σύμβουλος ΔΣ Rail Cargo Logistics Goldair και Νίκος Αθανασόπουλος – διευθυντή Σιδηροδρομικών Μεταφορών Rail Cargo Logistics Goldair. Επίσης, στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν και απεύθυναν καλωσόρισμα η πρόεδρος της Ρ. Α. Σ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) κα Ιωάννα Τσιαπαρίκου , ο πρόεδρος της ΕΕΣΣΤΥ( Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) κος Γιώργος Αναγνωστόπουλος και ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών) κος Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.

Ο Κώστας Πετράκης, διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, χαρακτήρισε «τη σημερινή ημέρα σταθμό για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, καθώς αποτελεί την απαρχή για την εξέλιξη της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο».

Παράλληλα ανέφερε: «Ο ΟΣΕ, ως διαχειριστής της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής, καλωσορίζει την εταιρεία Rail Cargo Goldair στην σιδηροδρομική οικογένεια. Η Ελληνική νομοθεσία καθορίζει με σαφήνεια την υποχρέωση του ΟΣΕ: (α) να βελτιώνει συνεχώς την ασφάλεια και την ποιότητα του δικτύου, και (β) να τηρεί απόλυτα ισότιμη μεταχείριση σε όλες τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το δίκτυο. Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι στις δύο αυτές υποχρεώσεις μας που θα τηρήσουμε ευλαβικά και κατά γράμμα, ελπίζοντας ότι η στενή και αμοιβαία επωφελής συνεργασία μας με τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις θα έχει σαν τελικό αποτέλεσμα την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου και την μέγιστη συμβολή του στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη.»

Από την πλευρά του, ο Κωσταντίνος Καλλίνικος, πρόεδρος ΔΣ της Rail Cargo Logistics Goldair και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Goldair, επισήμανε ότι: «σήμερα ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος αλλάζει σελίδα. Η Rail Cargo Logistics Goldair, η πρώτη ιδιωτική σιδηροδρομική επιχείρηση εμπορευματικών μεταφορών που αδειοδοτήθηκε και πιστοποιήθηκε στη χώρα μας, αποκτά πρόσβαση στη σιδηροδρομική υποδομή υπογράφοντας τη σχετική σύμβαση με τον ΟΣΕ. Απομένει πλέον η ολοκλήρωση των συμβολαίων μίσθωσης & συντήρησης του τροχαίου υλικού με τις εταιρίες του Ελληνικού δημοσίου που το διαχειρίζονται, προκειμένου η εταιρία μας να ξεκινήσει εμπορευματικά δρομολόγια σηματοδοτώντας έτσι την πραγματική απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ελλάδα. Η εταιρία μας, μέσω των επενδύσεων που πραγματοποιεί, προσελκύει εμπορευματικό έργο στο σιδηρόδρομο, καθιστώντας την Ελλάδα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, και ενισχύοντας το ρόλο της ως πύλη της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας από και προς την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.»

Καταλήγοντας, η Rail Cargo - Goldair δημιουργήθηκε από την Goldair, η οποία είναι μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση, από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφορών και logistics, και από τους Αυστριακούς Σιδηροδρόμους.

Δημήτρης Μπαλής

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών