Ζαχαριάδης: Οι εξελίξεις δικαιώνουν εμάς, όχι το ΔΝΤ | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ζαχαριάδης: Οι εξελίξεις δικαιώνουν εμάς, όχι το ΔΝΤ

Δημοσίευση: 12:34 μ.μ. | 12/10/17

To σχόλιο του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση περί νέων αξιώσεων του ΔΝΤ για νέα μέτρα

«Οι δικές μας εκτιμήσεις είναι πιο σωστές από αυτές του ΔΝΤ όπως δείχνουν οι εξελίξεις»  δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι το Ταμείο κάνει διαρκώς λάθη», πρόσθεσε όμως ο κ. Ζαχαριάδης, κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις μετά την έκθεση του ΔΝΤ που μέχρι να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις απ' το Ταμείο, εκλήφθηκαν ως αξιώσεις για νέα μέτρα.

Ωστόσο, τόνισε ότι «πρέπει να πάμε σε συμφωνία να τελειώνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ ζητά πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ για το 2018 και οι Ευρωπαίοι 3,5% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα στα χαρτιά να προκύπτει η ανάγκη για μέτρα ύψους 2,4 δις ευρώ. Όπως, όμως, διευκρίνισε χθες δεν ζητά από την ελληνική κυβέρνηση λήψη μέτρων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό, που προκύπτει από τη διαφορά του με τους Ευρωπαίους, ως προς το ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Στο μεταξύ, χθες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε απ' τη Λάρισα μήνυμα αποφασιστικότητας να μην συζητήσει νέα μέτρα η κυβέρνηση, αλλά ούτε επιτάχυνση των ψηφισθέντων για το 2019 και το 2020.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών