Ζουράρις για την ταυτότητα φύλου: Είναι ιατρικό θέμα, είναι διαταραχή όπως μια παιδική αρρώστια | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Ζουράρις για την ταυτότητα φύλου: Είναι ιατρικό θέμα, είναι διαταραχή όπως μια παιδική αρρώστια

Δημοσίευση: 3:06 μ.μ. | 6/10/17

Το νομοσχέδιο για τη δυνατότητα επιλογής της ταυτότητας φύλου από την ηλικία των 15 ετών σχολίασε ο Κώστας Ζουράρις

Ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε πως πρόκειται για ένα ιατρικό θέμα, μια διαταραχή όπως μια παιδική αρρώστια.

Ειδικότερα, μιλώντας στον RealFM, υπογράμμισε ότι πρόκειται να το ψηφίσει. «Το θέμα είναι ιατρικό. Ο πατέρας μου υπήρξε ο ιδρυτής της Σεξολογίας και ενδροκρινολόγος. Διάβασα, εγώ, όλα τα σχετικά, τώρα, με τις τελευταίες έρευνες της Βιογενετικής και της Ενδοκρινολογίας», είπε ο κ. Ζουράρις και πρόσθεσε:

«Σε μερικούς ανθρώπους εμφανίζεται από αυτά τα 4 δισ. γράμματα που έχουν τα χρωμοσώματά μας και το γονίδιό μας, εμφανίζονται αλλαγή των αριθμών μεταξύ τους και επομένως ήδη από της βρεφικής ηλικίας, πολύ σπάνιο βέβαια είναι, ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν αλλαγή αυτής της τάξεως των γραμμάτων και είναι διαταραχή όπως μία παιδική αρρώστια. Εξ ου και βλέπετε ότι για τα κάτω των ενηλίκων, δηλαδή, κάτω των 17 ετών, πρέπει να υπάρξει γνωμάτευση ιατρική και μάλιστα σε ειδικό νοσοκομείο. Είναι διαταραχές αυτές. Εμφανίζουν ενδοκρινολογικές διαταραχές και είναι αμιγώς ιατρικό θέμα».

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο απάντησε: «Προφανώς. Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Εκκλησίας να ζητήσει την απόσυρση του εν λόγω ν/σ τόνισε πως η Εκκλησία δικαιούται να επεμβαίνει στο ζήτημα αλλά «στο συγκεκριμένο σημείο δεν παραβλέπουν π.χ. ότι καθαρά είναι ιατρικό θέμα είναι όπως ο παιδικός διαβήτης, δεν υπάρχει καμία διαφορά».

«Δεν το λέω εγώ, το λέει η Ιατρική, το λέει η Βιογενετική», κατέληξε.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών