Αναβλήθηκε η συζήτηση για την έκδοση του Ρώσου «Mr Bitcoin» | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την έκδοση του Ρώσου «Mr Bitcoin»

Δημοσίευση: 12:18 μ.μ. | 15/11/17

Απουσίαζαν δυο βασικοί μάρτυρες

Στις 6 Δεκεμβρίου ο Άρειος Πάγος καλείται να εξετάσει την υπόθεση της έκδοσης ή μη του αποκαλούμενου «Mr Bitcoin»
Αλεξάντερ Βίνικ στις ΗΠΑ, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα 4 δισ. δολαρίων, μέσω ψηφιακής  πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.

Αν και ο 36χρονος Ρώσος Αλεξαντερ Βίνικ οδηγήθηκε στο δικαστήριο, η απουσία δυο σημαντικών μαρτύρων οδήγησε στην αναβολή της συζήτησης. Πρόκειται για τους μάρτυρες Ιβάν Ταρτάνικοφ, υπάλληλο κρατικών σιδηροδρόμων στη Ρωσία, αλλά και τον Σεργκέι Μάιζους, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή στην Κύπρο κατά του εκζητουμενου Βίνικ, ισχυριζόμενος ότι είναι ο ιδιοκτήτης της κυριότερης εκ των εταιρειών που φέρεται να διακινεί το χρήμα.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έχει πει «ναι» σε σχετικό αίτημα έκδοσης των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα οι συνήγοροι του 38χρονου να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης στο ανώτατο δικαστήριο προκειμένου να μπλοκάρουν την απόφαση.

Ο εκζητούμενος Βίνικ, ο οποίος συνελήφθη βάσει διεθνούς εντάλματος τον περασμένο Ιούλιο στη Χαλκιδική, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του σε αξιόποινες πράξεις όπως επίσης και ότι ήταν διαχειριστής της πλατφόρμας, περιορίζοντας τον ρόλο του σε αυτόν του απλού τεχνικού.

Αν ο Άρειος Πάγος αποφανθεί θετικά υπέρ της εκδόσεως στις ΗΠΑ, θεωρείται βέβαιη η προσφυγή του Ρώσου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο θα έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών