Αντιδρούν οι κρατούμενοι στο νέο σωφρονιστικό Κώδικα | Greek-iNews.gr


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

NEWS ALERT:

Αντιδρούν οι κρατούμενοι στο νέο σωφρονιστικό Κώδικα

Δημοσίευση: 6:57 μ.μ. | 27/11/17

Εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις

Αντιδρά στις ρυθμίσεις του νέου σωφρονιστικού Κώδικα μερίδα των κρατουμένων οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ήδη, κρατούμενοι των γυναικείων και ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού, Μαλανδρίνου, Χανίων,  Πάτρας και Λάρισας, φέρονται να κρατούν ανοικτούς τους προαύλιους χώρους των Καταστημάτων Κράτησης, για μεγαλύτερο χρόνο από τον επιτρεπτό σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις αναμένονται και στις φυλακές Δομοκού και Τρικάλων, τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι αντιδρούν στον τρόπο χρήσης της ηλεκτρονικής επιτήρησης (βραχιολάκι) , στον ενισχυμένο ρόλο που δίνεται, όπως λένε, στον εισαγγελέα των φυλακών σχετικά με τις άδειες, στην «επαναφορά», όπως θεωρούν, των φυλακών Τύπου Γ’, αλλά  και στην επανατοποθέτηση του υαλόφρακτου στις επισκέψεις κρατουμένων - συνηγόρων.

Μεταξύ των σημείων που έχουν θέσει οι κρατούμενοι είναι και ο ελάχιστον ζωτικός χώρος που ορίζεται για κάθε κρατούμενο. Αυτός, όπως λένε,  μειώνεται στα 4 τ.μ. από τα 6 τ.μ. που ισχύουν σήμερα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Διαβάστε ακόμα

Σχόλια αναγνωστών